Συνέδριο του ΚΕΑΔ στα Τίρανα: Οι μειονότητες έχουν γίνει στόχος του τυφλού εθνικισμού των πολιτικών της Αλβανίας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συνέδριο του ΚΕΑΔ στα Τίρανα: Οι μειονότητες έχουν γίνει στόχος του τυφλού εθνικισμού των πολιτικών της Αλβανίας

Με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από διάφορες περιοχές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου το Συνέδριο του Κόμματος Ένωση για τα...


Με την συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από διάφορες περιοχές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου το Συνέδριο του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ.

Στο Συνέδριο, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης την πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΚΕΑΔ εν όψη των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων αλλά και διάφοροι διανοούμενοι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεχίζει να αποτελεί μια ισχυρή πολιτική δύναμη, παρ’ ότι επέλεξε να μείνει στην αντιπολίτευση σε μια εποχή που του έγιναν αμέτρητες προσφορές για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. 

«Το ΚΕΑΔ είναι σε επαφή με όλες τις δυνάμεις της πολίτικης σκηνής και θα βρει τον τρόπο συνομιλίας με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να μοιραστούν με εμάς πολιτικές θέσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην χώρα», υπογράμμισε ο κ. Ντούλες.


«Οι μειονότητες έχουν γίνει στόχος του τυφλού εθνικισμού»

Αναφερόμενος στον εθνικισμό που έχει καταλάβει την πολιτική τάξη της Αλβανίας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ τόνισε πως «οι μειονότητες έχουν γίνει στόχος του τυφλού εθνικισμού που παράγουν οι πολιτικοί της κυβέρνησης και οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν τέτοιο πρόγραμμα».

«Δεν μπορεί να υφίστανται διακρίσεις λόγω της εθνικότητας, της γλώσσας ή του θρησκεύματός τους. Χρειάζεται ένας νόμος, άμεσα, που να εγγυάται ουσιαστικά τα δικαιώματα των μελών των μειονοτήτων», συμπλήρωσε ο Ντούλες.


«Το MEGA να ενωθεί με την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ»

Μεταξύ άλλων το λόγο έλαβε και ο Γενικός Πρόεδρος της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Βασίλης Μπολάνος ο οποίος αναφέρθηκε στην υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην Αλβανία και στην αναγκαιότητα ΕΝΩΣΗΣ των δυνάμεων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο κ. Μπολάνος τόνισε για άλλη μια φορά την θέση του υπέρ της ένωσης του MEGA με την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ.

Αξίζει να τονιστεί πως πλέον το ΚΕΑΔ έχει αποσπάσει την προσοχή τόσο των ΜΜΕ όσο και των πολιτικών αναλυτών της χώρας, πράγμα που επιβεβαιώνει την πλήρη ανάκαμψή του αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει στην διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου προεκλογικά και μετεκλογικά.

Δεν είναι μόνο η δυνατότητα που έχει το ΚΕΑΔ να συμβάλει ως βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση ενός τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή, αλλά και η αριθμητική του συγκέντρωση σε συγκεκριμένες περιφέρειες όπου μπορεί να καθορίσει τις εκλογές μέσα στο ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα.

Στις εκλογές αυτές με διασφαλισμένη την παρουσία σε σημαντικά κρίσιμα σημεία του ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας, το ΚΕΑΔ εισέρχεται με προϋποθέσεις πολύ καλύτερες απ’ ότι στο παρελθόν.

 Από "Αυτόνομη"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου