Σφοδρή επίθεση Στάινμπρουκ κατά της Μέρκελ για την Κύπρο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σφοδρή επίθεση Στάινμπρουκ κατά της Μέρκελ για την Κύπρο

«Κατάφωρο πολιτικό σφάλμα η συμφωνία του δανεισμού της» Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία   Πέερ Στάινμπρουκ   ...


«Κατάφωρο πολιτικό σφάλμα η συμφωνία του δανεισμού της»

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ επιτίθεται σφοδρά στην Άνγκελα Μέρκελ για τη συμφωνία δανεισμού της Κύπρου που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, καταγγέλλοντας «κατάφωρο πολιτικό σφάλμα».

«Η απόρριψη από το κυπριακό Κοινοβούλιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για δανεισμό αποδεικνύει πως το διαπραγματευθέν πρόγραμμα, με τη συμβολή κυρίως του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τις ευλογίες της καγκελαρίου, απέτυχε οικτρά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

«Η απαιτούμενη συμμετοχή των μικροεπενδυτών προκάλεσε την ανάδυση ανησυχιών που το μόνο τους αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν την κρίση. Πρόκειται για ένα κατάφωρο πολιτικό σφάλμα» επισήμανε ο Πέερ Στάινμπρουκ.

«Ωστόσο, εναπόκειται πάντοτε στην Κύπρο να συνεισφέρει ενεργά στην επίλυση της κρίσης και να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις. Υποστηρίζω να ερωτηθούν οι μέτοχοι κι οι κάτοχοι καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και να μην πέσουν όλα στην πλάτη των φορολογουμένων» ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι η στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών στο πακέτο που θα παρουσιαστεί ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου θα εξαρτηθεί από τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσει η Κύπρος στους όρους της χρηματοδότησής του.

Ο Στάινμαγερ επανέλαβε την αντίθεσή του SPD στην αρχική απόφαση του Eurogroup, η οποία συμπεριέλαβε στο κούρεμα και τους μικροκαταθέτες, κάνοντας λόγο για «λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου