Το χαστούκι στη Κανέλλη και η παραλίγο παραίτηση του Κεφαλογιάννη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το χαστούκι στη Κανέλλη και η παραλίγο παραίτηση του Κεφαλογιάννη

Το γνωστό χαστούκι του βουλευτή στη Χρυσή Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη προκάλεσε εσωκομματικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία... Μάλλον η μυστ...


Το γνωστό χαστούκι του βουλευτή στη Χρυσή Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη προκάλεσε εσωκομματικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία...

Μάλλον η μυστική ψηφοφορία ήταν ονομαστική και οι βουλευτές έσπευσαν να ανασκευάσουν με δηλώσεις τους τη ψήφο υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη.

Τρεις βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Κεφαλογιάννης ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκαλώντας εσωκομματικό ζήτημα και τη δυσφορία του πρωθυπουργού.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας περί πολιτικής απομόνωσης και τιμωρίας των άκρων έρχεται σε αντίθεση με τη ψήφο των δύο βουλευτών που δείχνουν εμμέσως τη στήριξη τους προς τον κύριο Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, από τους 209 βουλευτές, 205 ψήφισαν υπέρ, τρείς όχι και ένας παρόν.

Ο «μπερδεμένος» Γιάννης Ιωαννίδης

«Ναι» ήθελε να ψηφίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αλλά μπερδεύτηκε και ψήφισε «όχι».

«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι", δήλωσε αφήνοντας άφωνους τους δημοσιογράφους.

Ο "ανενημέρωτος" κύριος Κρεμαστινός

Δεν γνώριζε τι ψήφιζαν και ψήφισε παρόν.... Έτσι δικαιολόγησε την ψήφο του ο κύριος Κρεμαστινός.

Έφθασε στο τέλος της ψηφοφορίας και αφού δεν ήξερε τι ειπώθηκε για να πράξει ανάλογα, ψήφισε «παρών»!

Ο «έκανα λάθος» κύριος Καράμπελας

«Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας» , δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας.

«Έκανα λάθος».....και «παίρνω πάνω μου το κομματικό φάουλ», δήλωσε τους δημοσιογράφους.

Ο κύριος Καράμπελας τόνισε ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».

Ενώ, άλλαξε γνώμη και εάν ψήφιζε τώρα θα ψήφιζε διαφορετικά!!!!

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κύριο Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε:
 «Όχι, ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».

Ο "Νέο Δημοκράτης" κύριος Κεφαλογιάννης

Συνειδητοποιημένος για τη ψήφο του παρουσιάστηκε αρχικά ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, λέγοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους να γράψουν ότι θέλουν αρκεί να του βάλουν καλή φωτογραφία.

«Το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό», δήλωσε αρχικά.

Μετά από πιέσεις που πρέπει να υπήρξαν ο κύριος Κεφαλογιάννης άλλαξε τη θέση του και λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα από τη ΝΔ εστάλη η... συμπληρωματική δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη η οποία κατέληγε ως εξής:
 «Η θέση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που είναι εκπεφρασμένη θέση του κόμματος, δεσμεύει όλους μας»...

Μάλιστα, η δυσφορία έγινε ακόμη πιο έντονη αφού η ψήφος του κυρίου Κεφαλογιάννη έδωσε την ευκαιρία στο Συριζα να μιλήσει για αντιφάσεις που υπάρχουν μέσα στο κυβερνόν κόμμα.

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς μιλούσε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ κατά των δύο πολιτικών άκρων, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ εμφανιζόταν να υιοθετεί μια διαφορετική στάση απέναντι σε έναν κατεξοχήν εκπρόσωπο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες θέλουν πώς να ετέθη ακόμη και θέμα παραίτησης του κ. Κεφαλογιάννη, ωστόσο δεύτερες σκέψεις οδήγησαν στην απόφαση να μην γίνει τώρα κάποια τέτοια κίνηση αφού ούτως ή άλλως η ΝΔ οδεύει σε συνέδριο το οποίο θα εκλέξει νέο γραμματέα για το κόμμα.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία του για τη στάση του κ. Κεφαλογιάννη που δεν έρχεται σε συμφωνία με όσα στηρίζει ο ίδιος και το κόμμα.

Η τελευταία δήλωση του κυρίου Κεφαλογιάννη

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζω τη βία από όπου και αν προέρχεται, από την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερά.

Σκοπός μου δεν ήταν να δώσω άφεση αμαρτιών σε κανένα.

Θεώρησα ότι έπρεπε, σε αυτή την ακραία πράξη, να δώσω στον κ. Κασιδιάρη μια ευκαιρία να καταλάβει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Η θέση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που είναι και εκπεφρασμένη θέση του κόμματος, δεσμεύει όλους μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου