Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ισπανία! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: «κούρεμα» καταθέσεων και στην Ισπανία!

Η Νέα Τάξη εφαρμόζει το μεγάλο σχέδιο. Μετά την Κύπρο έρχεται η Ισπανία και στο βάθος Ελλάδα… Η Κύπρος ήταν μόνο η αρχή όπως φαίνετ...


Η Νέα Τάξη εφαρμόζει το μεγάλο σχέδιο. Μετά την Κύπρο έρχεται η Ισπανία και στο βάθος Ελλάδα…

Η Κύπρος ήταν μόνο η αρχή όπως φαίνεται. Γιατί όλα δείχνουν πως το δρόμο του «κουρέματος» των καταθέσεων θα ακολουθήσει σύντομα και η Ισπανία. 

Η κυβέρνηση Ραχόι είδε κι αποείδε με τα μέτρα λιτότητας που δε βγάζουν τη χώρα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης και φαίνεται πως προσανατολίζεται στο να βάλει χέρι στις «υγιείς» τράπεζες, παίρνοντας από τις καταθέσεις των πολιτών τρία ευρώ ανά 1.000, αποκαλύπτει δημοσίευμα της El Pais.

Ο «κούρεμα» θα είναι εφάπαξ και στόχος είναι να εξοικονομηθεί ένα ποσό ανάμεσα στο 1,5 και τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταλήξουν στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων ώστε να βοηθηθούν οι περίπου 300.000 επενδυτές, που είχαν αγοράσει τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν τα χρήματά τους, από σήμερα κρατικοποιημένες τράπεζες όπως η ΝovaCaixaGalicia kai h CatalunyaCaixa.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμπεριλάβει τις μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες στην έκτακτη εισφορά, αναφέρει το δημοσίευμα.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου