Bloomberg: Κούρεμα 40% το νέο σχέδιο του Eurogroup - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Bloomberg: Κούρεμα 40% το νέο σχέδιο του Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιέζουν την Κύπρο να αποδεχτεί κούρεμα έως 40% στις καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της, ...


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πιέζουν την Κύπρο να αποδεχτεί κούρεμα έως 40% στις καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, το οποίο αποδίδεται σε τέσσερις Ευρωπαίους αξιωματούχους, τα δύο τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να «σπάσουν» από κοινού δημιουργώντας μία «καλή» και μια «κακή» τράπεζα.

Οι ασφαλείς καταθέσεις -κάτω από το «ταβάνι»των 100.000 που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση- θα πάνε στην αποκαλούμενη καλή τράπεζα και δεν θα υποστούν απώλειες, ενώ οι επισφαλείς καταθέσεις θα πάνε στην κακή τράπεζα και θα «παγώσουν» μέχρι να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών, αναφέρουν οι τέσσερις αξιωματούχοι.

Οι απώλειες των επισφαλών πιστωτών, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων καταθετών θα φτάσουν το 40%, ένα ποσοστό που στηρίζει τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως επισημαίνεται, η παραπάνω πρόταση είναι παρόμοια με το σχέδιο που είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί στη συνάντηση για τη διάσωση της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου