Επικαιρότητα: Ξαναγυρίζει στην Τρόικα για διαπραγματεύσεις η Κύπρος - Ετοιμάζει αντιπρόταση στο Eurogroup - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επικαιρότητα: Ξαναγυρίζει στην Τρόικα για διαπραγματεύσεις η Κύπρος - Ετοιμάζει αντιπρόταση στο Eurogroup

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στην Κύπρο, ενώ το πρωί ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ...


Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στην Κύπρο, ενώ το πρωί ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Η ουσιαστική άρνηση της Ρωσίας να βοηθήσει την Κύπρο αλλά κυρίως ο ωμός εκβιασμός των Ευρωπαίων που δεν αποδέχονται έως αυτή τη στιγμή τις εναλλακτικές λύσεις που τους προτείνονται από την Κυπριακή πλευρά δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δείχνει να είναι μονόδρομος για την Κύπρο.

Βασικό θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Παπαδόπουλος (γιος του αείμνηστου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου), επικεφαλής της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής μιλώντας στην εκπομπή «Σκάι στις 7» του Νίκου Ευαγγελάτου είναι η κατάρτιση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης που θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η απόφαση για το «όχι», είπε ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζαμε ότι θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο δύσκολων και επίπονων διαπραγματεύσεων αλλά αυτό που μας ζητήθηκε ήταν απλώς εξοντωτικό για τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Αποκάλυψε δε ότι υπάρχει στο τραπέζι, ως εναλλακτική έσχατη λύση ακόμη και η αποχώρηση της Κύπρου από το ευρώ.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή ποια θα είναι η αντιπρόταση της Κυπριακής κυβέρνησης ενώ αφενός συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, ενώ αύριο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα συναντηθεί επικεφαλής αντιπροσωπείας 17 Επιτρόπων με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου Κορυφής ΕΕ – Ρωσίας.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη Λευκωσία, τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η Κύπρος αναζητεί ξανά λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της Τρόικα.

Η προσπάθεια στρέφεται στο να βρεθεί η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

Πάντως, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά, η οποία δείχνει να «βουλιάζει». Επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, η κατάσταση θα είναι απελπιστική. Επίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε από χθες να είχε διοχετεύσει κεφάλαια στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες για να ανακάμψει η οικονομία, να ανέβει η ψυχολογία και να ανοίξουν οι αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου