H «τιμωρία» του κυπριακού λαού: στόχος με πολλαπλούς αποδέκτες... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

H «τιμωρία» του κυπριακού λαού: στόχος με πολλαπλούς αποδέκτες...

Η απόφαση για το «κούρεμα» όλων των καταθέσεων των κυπρίων πολιτών στα πλαίσια να φορτωθεί η κυπριακή οικονομία πάνω από το μισό (17,5 ...


Η απόφαση για το «κούρεμα» όλων των καταθέσεων των κυπρίων πολιτών στα πλαίσια να φορτωθεί η κυπριακή οικονομία πάνω από το μισό (17,5 δις ευρώ) του προγράμματος «βοήθειας»(!) της τρόικας στην Κύπρο προκαλεί ήδη αρκετές αναταράξεις στο νησί αφού θίγει το σύνολο των μικροκαταθετών, δηλαδή του λαού.

Γράφει η Τασούλα Γκενίδου

Πρώτα, πρώτα αποτελεί σαφέστατο μήνυμα και προς τον κυπριακό λαό και στους ευρωπαϊκούς λαούς πως θα υπόκεινται και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες της κρίσης ακόμα και με κούρεμα των καταθέσεων τώρα που έχουν εξαντληθεί τα «καύσιμα» των κρατικών προϋπολογισμών από τη στήριξη του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί στην άσκηση τρομοκρατίας προς τους ευρωπαϊκούς λαούς όπως ήδη έκανε το υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας κουνώντας το δάκτυλο απειλητικά προς το δικό του λαό για το τι περιμένει «όλους όσους επιμένουν να αγνοούν τα κρατικά χρέη».

Ίδιας βαρύτητας στην κατεύθυνση του είναι το μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό και την πολιτική ελίτ της Κύπρου στο να αποδεχτεί όχι απλά τη μείωση του τραπεζιτικού τομέα ως προς το μέγεθος που καταλαμβάνει στην κυπριακή οικονομία αλλά και κάθε λύση που θα συμφωνηθεί-αν συμφωνηθεί- στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του νησιού (ΑΟΖ κλπ).

Είναι παραπάνω από φανερό –σε αναλογία με αυτό που συνέβη πριν δυο χρόνια με τους Κινέζους με την…κανονική πολεμική εμπλοκή στη Λιβύη- πως οι βασικά θιγόμενοι εξωτερικοί παράγοντες από αυτό τον «αναίμακτο» πόλεμο είναι οι Ρώσοι που διέθεταν αυξημένες θέσεις στον τραπεζιτικό τομέα της Κύπρου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα αμερικάνων οικονομικών παραγόντων και οικονομικών δημοσιογραφικών μέσων για το δράμα στο οποίο ανάγκασε τον κυπριακό λαό η ΕΕ δεν κρύβουν το πραγματικό γεγονός πως συνολικά η τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ επιμένει στη συρρίκνωση του κυπριακού κρατικού χρέους στο 100% μέχρι το 2016 ενώ το πρόγραμμα «βοήθειας» εκτείνεται μέχρι το 2020!

Επίσης μικρή σημασία έχει για τον κυπριακό λαό η διελκυνστίδα δηλώσεων ανάμεσα στον Σόϊμπλε και την κυπριακή πολιτική ηγεσία για το ποιος σχεδίασε το κούρεμα των καταθέσεων χωρίς πλαφόν για τους μικροκαταθέτες.

Γεγονός είναι πως το «μικρό μέγεθος» της Κύπρου χρησιμοποιείται σήμερα παραδειγματικά από τους ιθύνοντες κύκλους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και με την διακριτική στήριξη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στα πλαίσια του οξυμένου ανταγωνισμού όλων εναντίον όλων.

Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο πως -μέσα σε αυτά τα πλαίσια- πόσο μικρό μπορεί να παραμείνει αυτό το μέγεθος και κατά πόσο δεν θα τροφοδοτήσει γενικότερες αναταράξεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου