Spiegel: Στα «κάγκελα» η Μέρκελ με την Κύπρο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Spiegel: Στα «κάγκελα» η Μέρκελ με την Κύπρο

Έξω φρενών εμφανίστηκε με την Λευκωσία η καγκελάριος σε συναντήσεις με βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ...


Έξω φρενών εμφανίστηκε με την Λευκωσία η καγκελάριος σε συναντήσεις με βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel. 

«Η σιδηρά καγκελάριος επιστρέφει: Η Μέρκελ δεν μπορεί να κρύψει την οργή της για την Κύπρο» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού. 

«Σε κοινοβουλευτικές συναντήσεις που είχε το πρωί της Παρασκευής η καγκελάριος έκανε λίγα για να κρύψει την οργή της, αν και φέρει κάποια από την ευθύνη η ίδια» σημειώνει το δημοσίευμα. 

Το Spiegel αναφέρει ότι σπανίως οι Γερμανοί βουλευτές βλέπουν τόσο εκνευρισμένη τη Γερμανίδα καγκελάριο, που έχει τη φήμη της ψύχραιμης πολιτικού όταν οι πάντες γύρω της πανικοβάλλονται. 

«Αλλά η κατάσταση στην Κύπρο φαίνεται ότι έχει πειράξει τα νεύρα της. Σε συναντήσεις με τους βουλευτές από την συντηρητικό κόμμα της και αργότερα με αυτούς του κυβερνητικού εταίρου, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έγινε γρήγορα ξεκάθαρο ότι χάνει την υπομονή της με την Κύπρο» γράφει το περιοδικό. 

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να μην εγκρίνει την κυπριακή πρόταση για την δημιουργία ενός Ταμείου Αλληλεγγύης και εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την σιγή ασυρμάτου από την Λευκωσία. «Ελπίζω ότι δεν θα καταλήξει σε ατύχημα» φέρεται να είπε στους βουλευτές η Γερμανίδα καγκελάριος. 

«Η καγκελάριος είναι ιδιαίτερα θυμωμένη με την έλλειψη επικοινωνίας από τους Κύπριους ηγέτες όσο η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά. Ορισμένοι στο κόμμα της χρησιμοποιήσαν ακόμη και την λέξη ‘’αυτιστική» για να περιγράψουν την εμφανή απροθυμία της Λευκωσίας να επικοινωνήσει με το Βερολίνο» αναφέρει το Spiegel. 

«Αυτό που ποτέ δεν είχαμε βιώσει μέχρι σήμερα είναι ότι εδώ και μέρες δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με την Ε.Ε. ή με την τρόικα» φέρεται να είπε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

Ωστόσο οι βουλευτές την άκουσαν να λέει ότι η Γερμανία θέλει η Κύπρος να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Η Κύπρος πηγαίνει τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα» υπογράμμισε σε έξαλλη κατάσταση η Μέρκελ. 

Το Βερολίνο εμφανίζεται, όμως, έτοιμο να συνεχίσει να τραβάει το σχοινί εδώ που έχουν φτάσει πλέον οι εξελίξεις. «Η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις αρχές της. Διαφορετικά το όλο πράγμα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην πάγια «γραμμή» της Γερμανίας ότι χωρίς επώδυνα πακέτα λιτότητας οι Βρυξέλλες δεν δίνουν πακέτα διάσωσης σε καμία χώρα της ευρωζώνης. 

Προς το τέλος των συναντήσεων η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Spiegel, κατάφερε να συγκρατηθεί και επέμεινε ότι από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσει να είναι «συναισθηματικά σοφή», δηλαδή χωρίς ιδιαίτερες συναισθηματικές εξάρσεις. 

Από "Real"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου