Το 60,3% απορρίπτει το πολιτικό σύστημα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το 60,3% απορρίπτει το πολιτικό σύστημα!

Η κρίση και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος καταγράφονται σε ακόμη μια δημοσκόπηση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της έρευνας που πραγμ...


Η κρίση και η απαξίωση του πολιτικού συστήματος καταγράφονται σε ακόμη μια δημοσκόπηση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της έρευνας που πραγματοποίησε η (συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ) VPRC για λογαριασμό του (ελεγχόμενου από την Κουμουνδούρου) ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, στην οποία καταγράφηκε μεγάλη απογοήτευση τόσο για τα κόμματα όσο και για τους αρχηγούς τους.

Γράφει ο  Ν. Ελευθερόγλου

Οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά ότι πάμε καλά, ενώ το 9% πιστεύει ότι δεν πάμε ούτε σωστά ούτε λάθος. Επίσης, στο ερώτημα ποιον θεωρούν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό απαντούν σε ποσοστό 60,3% «κανέναν», ενώ ποσοστό 2,2% δεν απάντησε στο ερώτημα. Στο ερώτημα ποιο κόμμα διαθέτει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο του το 45,3% απάντησε κανένα, ενώ το 5% δεν απάντησε.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός του ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται πρώτος με 29,5%, δεν δημιουργεί δυναμική. Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν μόλις 38,5%, με τη Ν.Δ. να έχει το 27%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 13%, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι στο 6% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 4,5%. Το «άλλο κόμμα» είναι στο 6%.

Εξίσου μεγάλη είναι η απογοήτευση που νιώθουν οι πολίτες στην προοπτική αν μπορεί κάποιος να δώσει ελπίδα με τις προτάσεις του. Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το 10,7% η Ν.Δ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2,3%, το ΚΚΕ με 1,9% και Αλλο Κόμμα με 2%. «Κανένα» απάντησε το 54,3%. Το 5% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα «ποιο πολιτικό κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές μου ελπίδες/ προσδοκίες» το 11,2% προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το 10,5% τη Ν.Δ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,8%, το ΚΚΕ με 2,6%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 2% και το Αλλο Κόμμα με 1,6%. «Κανένα» απάντησε το 58,1%, ενώ το 2,5% δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά» το 10,1% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το ίδιο ποσοστό απαντά η Χρυσή Αυγή. Ακολουθούν η Ν.Δ. με 8,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 1,8%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1,3% και το Αλλο Κόμμα με 0,9%. «Κανένα» απάντησε το 59%, ενώ το 3,2% δεν απάντησε.

Από "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου