Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » Εμφύλιος στην κυβέρνηση των Σκοπίων για το όνομα
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Σκληρή επίθεση του κόμματος Γκρούεφσκι κατά του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος των Σκοπίων και επίθεση κατά της Ελλάδας

Ο υποβόσκων  εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι από τη μία και του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων από την άλλη παίρνει πλέον επίσημες και μεγάλες διαστάσεις, με δημόσιες τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιδιώκει συστηματικά την «εξαφάνισητου "μακεδονικού έθνους"» και  επικρίνει με σφοδρότητα τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, ο οπίος τόνισε την επείγουσα ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, ώστε να ενταχθεί η χώρα στις ευρωατλαντικές δομές(ΕΕ, ΝΑΤΟ)

"Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Αλί Αχμέτι ότι ναι μεν συμφωνούμε με τη σημασία της ένταξης της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατό, ωστόσο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι για τον 'μακεδονικό' λαό είναι εξίσου σημαντική η διατήρηση της ταυτότητάς του, όπως αυτή εκφράζεται ή συνδέεται με τη γλώσσα, την εθνικότητα και το όνομα της χώρας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Ο κ. Αλί Αχμέτι γνωρίζει πολύ καλά - ή οφείλει να γνωρίζει - ότι ο αγώνας του 'μακεδονικού' λαού για την εθνική του ταυτότητα, την κρατική υπόσταση και την ανεξαρτησία του, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί η Ελλάδα για το θέμα αυτό χρονολογούνται εδώ και περισσότερο από 170 χρόνια. Στο διάστημα αυτό, ο 'μακεδονικός' λαός άντεξε πολλές δοκιμασίες, πιέσεις, αιματοχυσίες, καταστροφές, διώξεις, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπάθειες εξαφάνισης και διαγραφής του 'μακεδονικού' έθνους. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν και τα τελευταία 23 χρόνια, από τότε που η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' κατέστη ανεξάρτητο κράτος. Σε αυτές τις προσπάθειες, που ξεκίνησαν πολύ πριν ιδρυθεί το ΝΑΤΟ, ο 'μακεδονικός' λαός έκανε μεγάλες θυσίες και υπέστη μεγάλες απώλειες. Η ίδια η χώρα δέχθηκε πολλά χτυπήματα, τα τελευταία 23 χρόνια, όπως εμπάργκο, παρεμποδίσεις κ.ά.» υπογραμμίζεται.

"Εμείς, το VMRO-DPMNE, δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε, έπειτα από πολλά χρόνια αγώνα, αποδεχόμενοι εκβιασμούς και υπαγορεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας, ούτε απειλές οποιουδήποτε είδους και από οποιονδήποτε. Ο αγώνας μας για το 'μακεδονικό ζήτημα' είναι αμετάκλητος, αδιαμφισβήτητος, χωρίς εναλλακτική και δεν υπάρχει τρόπος που θα μπορούσε να μας κάνει να υποχωρήσουμε από αυτόν. Σε αυτό το πλαίσιο, το VMRO-DPMNE έχει θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων

 του την ένταξη της 'Μακεδονίας' στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μόνο όμως υπό την προϋπόθεση αυτό να γίνει παράλληλα με τη διατήρηση της ταυτότητας που εκφράζεται μέσω των μορφών που αναφέρθηκαν παραπάνω και με έναν συμβιβασμό, ο οποίος δεν θα θέτει σε κίνδυνο αυτή την ταυτότητα και τον οποίο θα εγκρίνει η πλειοψηφία των πολιτών της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας' και του 'μακεδονικού' λαού. Ο κ. Αχμέτι λέει ότι, τώρα είναι η ώρα. Εμείς λέμε ότι, πάντοτε είναι η ώρα, αλλά όχι με τίμημα τη 'μακεδονική' ταυτότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου