Εκλογή Τουρκοκυπρίων ευρωβουλευτών ζητά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εκλογή Τουρκοκυπρίων ευρωβουλευτών ζητά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

Να διασφαλιστεί το θέμα της εκπροσώπησης Τουρκοκυπρίων στις επόμενες ευρωεκλογές, ζήτησε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα. ...


Να διασφαλιστεί το θέμα της εκπροσώπησης Τουρκοκυπρίων στις επόμενες ευρωεκλογές, ζήτησε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Του Νίκου Χρυσολωρά

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεύτερη σε μέγεθος δύναμη στην Ευρωβουλή, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος Μάρτιν Σούλτζ, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Λευκωσίας, με σκοπό στις ευρωεκλογές του 2014 να εκλεγούν και Τουρκοκύπριοι ευρωβουλευτές. «Δεν είναι πλέον αποδεκτό να μην εκπροσωπούνται Ευρωπαίοι πολίτες στην Ευρωβουλή.

Οι Κυπριακές αρχές οφείλουν να προτείνουν βιώσιμες και πρακτικές εναλλακτικές, ώστε να διασφαλιστεί το θέμα της εκπροσώπησης [Τουρκοκυπρίων] στις επόμενες ευρωεκλογές. Πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου. Ο κ. Φούλε προσέθεσε πως έχει πλήρη συναίσθηση ότι οι προτεραιότητες της Κυπριακής κυβέρνησης «βρίσκονται αλλού αυτή τη στιγμή», εννοώντας φυσικά την οικονομική κρίση. Προσέθεσε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Ελπίζω ότι το γενικότερο θετικό περιβάλλον θα μετατραπεί σε ευκαιρία, προς όφελος και της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας». «Η επίλυση του Κυπριακού θα βελτιώσει αισθητά το οικονομικό περιβάλλον και θα απελευθερώσει πλήρως τις οικονομικές δυνατότητες του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Από «Καθημερινή»

1 σχόλιο

  1. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να κάνει IQ-test. Πότε έγιναν Ευρωπαίοι πολίτες οι εγκληματίες πολέμου; Σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΗΕ, ο εποικισμός κατεχόμενης περιοχής συνιστά έγκλημα πολέμου.
    Ή αλλιώς να καταργήσουμε τον ΟΗΕ και ο καθένας να εισβάλλει όπου θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου