Η Κίνα αρχίζει να απομακρύνεται από το σύμμαχο της, την Βόρεια Κορέα και οι ειδικοί προβλέπουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Κίνα αρχίζει να απομακρύνεται από το σύμμαχο της, την Βόρεια Κορέα και οι ειδικοί προβλέπουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο!

Από την Ισπανική ιστοσελίδα: laproximaguerra.com Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου Δεδομένου ότι το απομονωμένο κράτος προετοιμάζει ...


Από την Ισπανική ιστοσελίδα: laproximaguerra.com

Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου

Δεδομένου ότι το απομονωμένο κράτος προετοιμάζει μια άλλη επικείμενη εκτόξευση ενός πυραύλου, ένας καθηγητής του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχουν 70-80% πιθανότητες ενός πολέμου με τη Βόρεια Κορέα.

«Υπάρχουν πιθανότητες 70-80 τοις εκατό να ξεκινήσει ένας πόλεμο, επειδή ο Βορεοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να εξαναγκάσει την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου", δήλωσε ο Zhang Liangui , καθηγητής διεθνών στρατηγικών ερευνών της Κεντρικής Σχολής του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην εφημερίδα South China Morning Post.

"Όσο περισσότερο αργούμε στην διευθέτηση, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση", και πρόσθεσε. "Η Κίνα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα."

Οι παρατηρήσεις του καθηγητή Liangui έρχονται μετά την άποψη πολλών ,ότι η Κίνα εξαγριώνεται κάθε φορά, όλο και πιο πολύ, από τον πολεμοχαρή σύμμαχό της και προσπαθεί να απομακρυνθεί από το «κλειστό» βασίλειο. Τον Φεβρουάριο, ο αναπληρωτής εκδότης μιας εφημερίδας που συνεργάζεται με την Κεντρική Σχολή του Κόμματος, είχε απολυθεί από την θέση του διότι έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Financial Times στο οποίο προέτρεψε την Κίνα να εγκαταλείψει τη Βόρεια Κορέα.

Οι παρατηρητές βρίσκονται σε αναμονή και θεωρούν ότι είναι θέμα ημερών μια άλλη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα , καθώς φαίνεται από τις εκθέσεις ότι οι πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί ήδη σε θέση βολής. Η Νότια Κορέα είπε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να ανακόψει την πορεία ρουκετών, αν αυτές κατευθύνονται σε έδαφος. της Νότιας Κορέας

Ο Υπουργός Άμυνας Chuck Hagel δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πλήρως προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να προβεί η Βόρεια Κορέα ή σε οποιαδήποτε πρόκληση που θα μπορούσε να υποκινήσει», προσθέτοντας ότι Kim Jong-un «διολισθαίνει» προς μια πολύ επικίνδυνη γραμμή. "

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα απείλησε να εξαπολύσει "πυρηνικό πόλεμο" με στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα.

Ενώ οι εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα κλιμακώνονται, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν επίσης ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα και πηγάζει από μια σειρά οικονομικών παραγόντων.

"Πολύ συχνά, ο πόλεμος είναι η απλή εκδήλωση της «οικονομικής αταξίας» που εξελίσσεται μέχρι την λογική της κατάληξη. Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης", γράφει ο Καρλ Μπας.

Ο πρώην τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs, Charles Nenner προειδοποίησε επίσης για ένα « πόλεμο τεραστίων διαστάσεων από τα τέλη του 2012 ή στις αρχές του 2013», ο οποίος θα παραλύσει τις αγορές.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Jim Rogers προβλέπει επίσης ότι οι συνεχείς διασώσεις στην Ευρώπη, "τελικά, θα μπορούσαν να εξαπολύσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου