Σε ενεργειακή κρίση τα κατεχόμενα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σε ενεργειακή κρίση τα κατεχόμενα

Πολιτικά τερτίπια πίσω από το χθεσινό γενικό black out Η εταιρία «Kıb-Tek» προειδοποίησε την τ/κ κοινότητα ότι το καλοκαίρι ενδέχετ...


Πολιτικά τερτίπια πίσω από το χθεσινό γενικό black out

Η εταιρία «Kıb-Tek» προειδοποίησε την τ/κ κοινότητα ότι το καλοκαίρι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεγάλη, γενικευμένη ενεργειακή κρίση.

Γράφει ο  Νίκος Στέλγιας

Πολιτικοί σχεδιασμοί και μικροπολιτικά τερτίπια, τα οποία αφορούν το μέλλον των σχέσεων  της τουρκοκυπριακής ηγεσίας με την Άγκυρα φαίνεται πως κρύβονται πίσω από το χθεσινό γενικό black out στα Κατεχόμενα.

Χθες το βράδυ, πολλές περιοχές στα Κατεχόμενα βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ανήκει στην τουρκική ιδιωτική εταιρία «AKSA» τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η τουρκοκυπριακή εταιρία «Kıb-Tek» κατάφερε να επαναφέρει σε πολλά νοικοκυριά το ηλεκτρικό ρεύμα αργά χθες το βράδυ και στην συνέχεια έδωσε στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Η τ/κ εταιρία προειδοποίησε την τ/κ κοινότητα ότι το καλοκαίρι οι Τουρκοκύπριοι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με μια μεγάλη, γενικευμένη ενεργειακή κρίση. Σύμφωνα με την εταιρία, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν έχει δώσει στην τ/κ εταιρία το πράσινο φως για την δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που δίνει διαστάσεις στην ενεργειακή κρίση, την οποία αντιμετωπίζουν οι Τουρκοκύπριοι.

Με το νέο ανακοινωθέν της η «Kıb-Tek» αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από την νέα κρίση κρύβονται οι φιλοδοξίες της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν την Κύπρο. Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας και τις μεγάλες μερίδες της τ/κ κοινότητας, η Άγκυρα στοχεύει στην πώληση όλων των τ/κ μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο τουρκικό κεφάλαιο και για αυτό το λόγο μπλοκάρει όλες τις επενδύσεις στα Κατεχόμενα. 

Από «Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου