Μετά τα πυρηνικά οι ΗΠΑ "κατηγορούν" το Ιράν και για διηπειρωτικά βλήματα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μετά τα πυρηνικά οι ΗΠΑ "κατηγορούν" το Ιράν και για διηπειρωτικά βλήματα

«Μέχρι το 2015 το Ιράν θα έχει ICBM» Νέα έκθεση του Πενταγώνου που είδε το φώς της δημοσιότητας αναφέρει ότι σύμφωνα με εκτιμήσει...


«Μέχρι το 2015 το Ιράν θα έχει ICBM»

Νέα έκθεση του Πενταγώνου που είδε το φώς της δημοσιότητας αναφέρει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις από στοιχεία αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το Ιράν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου ICBM μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες, με ικανότητα να προξενήσει πλήγμα-ακομα και πυρηνικο σε περιπτωση που ανεπτυχθεί η σχετική δυνατότητα - στις ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας θα καταστεί εφικτή με τη συνδρομή βοήθειας και από άλλες χώρες, στις οποίες κατονομάζεται η Β. Κορέα, και η Κίνα.

Σιγουρα η εκθεση περιλαμβανεται μεσα στις γνωστες συνήθεις ψυχολογικές - επικοινωνιακές επιχειρήσεις που προηγούνται των χτυπημάτων κατά μιας χωρας οπως στο Ιράκ, ενω κατι αναλογο συμβαινει στη Συρία

Υπο αυτό το πρισμα, η εκθεση θεωρειται ως ενα "λιθαρακι" στην οικοδόμηση κατάστασης κρίσης με αντικειμενο το Ιράν με οτι αυτό συνεπάγεται.

Η έκθεση σημειώνει ότι η Β. Κορέα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης του πυραύλου KN-08 ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να πλήξει την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος περεταίρω αύξησης του βεληνεκούς του προκειμένου να μεταφέρει πυρηνικά όπλα.

Στον τομέα αυτόν η συνεργασία με το Ιράν είναι διαπιστωμένη εδώ και χρόνια, καθώς γίνεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την Β, Κορέα με σκοπό και οι δύο χώρες να αναπτύξουν πυρηνικό οπλοστάσιο με ικανότητα προσβολής διηπειρωτικών στόχων.

Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές η Β. Κορέα και το Ιράν έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν πυραύλους ICBM που βασίζονται σε κινητήρα υγρών καυσίμων που απαιτεί όμως μακρά διαδικασία προετοιμασίας προ της εκτόξευσης.

Αυτό σημαίνει ότι τα όπλα αυτά δεν μπορούν να εκτοξευτούν δίχως προειδοποίηση όπως συμβαίνει με πυραύλους με στερεά προωθητικά συστήματα.

Το στοιχείο αυτό είναι κρίσιμο καθώς παρέχεται η δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης και αντίδρασης σε ενδεχόμενη επίθεση από τις χώρες αυτές.

Η αναφορά του Πενταγώνου καθιστά σαφές ότι το Ιράν συνεχίζει να αναπτύσσει συστήματα παράδοσης πυρηνικών όπλων με το φόβο ότι το αργότερο μέχρι το 2015 θα έχει πιστοποιήσει τη σχετική ικανότητα ενώ αναμένεται να προηγηθεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου.

Παρά την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ η Τεχεράνη επιδιώκει ενεργά τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου σε εγκαταστάσεις με σκοπό την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. «Διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην στρατηγική του Ιράν τα τελευταία χρόνια» επισημαίνεται στην έκθεση.

Στο παρελθόν το Ιράν είχε σε εξέλιξη το πρόγραμμα Koussar, ένα βαλλιστικό πύραυλο ικανό να φτάσει σε βεληνεκές 4.000-5.000km με την ονομασία Shahab 5 και Shahab 6.

Συνολικά 17 υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα χρόνου τοΙράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα ενώ υπάρχει αυξανόμενος προβληματισμός για την ικανότητα ανάπτυξης πυραύλων ICBM από ένα εχθρικό καθεστώς απέναντι στις ΗΠΑ.

Συνεπώς όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα δεν είναι αν οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του  Ιράν, αλλά το πότε, εφόσον νιώθουν ότι απειλούνται ευθέως από  ιρανικά συστήματα παράδοσης πυρηνικών όπλων.

Από defencenet


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου