Έλεγχος και των email των επιβατών στα ισραηλινά αεροδρόμια... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έλεγχος και των email των επιβατών στα ισραηλινά αεροδρόμια...

Ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο, ο διεθνής σιωνισμός μέσω οργανισμών, «ανεξάρτητων» αρχών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και φυσικά κομμάτων, τά...


Ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο, ο διεθνής σιωνισμός μέσω οργανισμών, «ανεξάρτητων» αρχών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και φυσικά κομμάτων, τάσσεται υπέρ των παράνομων μεταναστών, ξιφουλκώντας για τα δικαιώματά τους, στο κράτος του Ισραήλ τα πράγματα δείχνουν να είναι κάπως διαφορετικά.

Νέα μέτρα ασφαλείας καθιερώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ τα οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν και πρόσβαση στα email των ξένων υπηκόων που φτάνουν με πτήσεις από το εξωτερικό.

Μάλιστα σε περίπτωση άρνησης οι αρχές του Ισραήλ διατηρούν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις καθώς τα μέτρα αυτά κανονικά προορίζονται να εφαρμοστούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις εφόσον προηγηθούν ισχυρές ενδείξεις ότι κάποιος επιβάτης ανήκει σε λίστα υπόπτων, μεταφέρει παράνομα αντικείμενα ή έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η εφαρμογή των μέτρων καθιερώνεται έπειτα από συστάσεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Shin Bet του Ισραήλ που είναι το αντίστοιχο του FBI στις ΗΠΑ.

Ανάλογες αναφορές για την εφαρμογή αυτών των μέτρων είχαν γίνει το 2012 όταν η υπηρεσία είχε απαιτήσει την πρόσβαση σε προσωπικά e mail επιβατών που ταξίδευαν στο Ισραήλ με αραβικά ονόματα.

Το πρώτο περιστατικό τέτοιων ελέγχων πραγματοποιήθηκε σε δύο επιβάτες με αμερικανική υπηκοότητα οι οποίοι ανακρίθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, με έλεγχο μεταξύ άλλων και των e mail τους για φράσεις «κλειδιά» όπως Παλαιστίνη, Ισραήλ, κ.α

Μετά από 5 ώρες ερωτήσεων αναγκάστηκαν να αναμείνουν για άλλες 3 ώρες μέχρι να ενημερωθούν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Η  δυνατότητα απέλασης σε περίπτωση άρνησης ελέγχου των e mail έχει εγκριθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα του Ισραήλ, ενώ σημειώνεται ότι οι αρχές δεν θα ζητάνε Password σε λογαριασμούς αλλά θα απαιτούν από τους επιβάτες να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους οικειοθελώς.

Οργανώσεις δικαιωμάτων για την προστασία προσωπικών δεδομένων, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο η πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης όσο την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις επικοινωνίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου