Το Video των εκρήξεων στη Βοστώνη. Δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στον Μαραθώνιο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Video των εκρήξεων στη Βοστώνη. Δύο νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από τρεις εκρήξεις στον Μαραθώνιο

Η τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βοστώνης - Δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν - Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να...


Η τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βοστώνης - Δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν - Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας όπως μετέδωσε το CNN τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες από τρεις εκρήξεις στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. 

Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν. Βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης, ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία. 

Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. 

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν. Δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των τραυματιών. 


Δεκαοκτώ άτομα από Ελλάδα και Κύπρο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στον δικτυακό τόπο του Μαραθωνίου της Βοστώνης αναγράφονται τα ονόματα 18 ατόμων από την Ελλάδα και ενός ατόμου από την Κύπρο, που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα. Η εμφάνιση των ονομάτων τους στη λίστα συμμετεχόντων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι τελικά πήραν μέρος στον μαραθώνιο ή βρίσκονταν στο σημείο των εκρήξεων.

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου «Σημειώθηκε έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική βρίσκονται επί τόπου. Δεν έχουμε ακόμη ένδειξη για τον αριθμό των τραυματιών» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Βοστώνης. 

Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα. 

Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιος. Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προχωρά στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

Ενημερώθηκε άμεσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη...


Από "Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου