Βάιντμαν: Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να μπορούν να πτωχεύουν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βάιντμαν: Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να μπορούν να πτωχεύουν

Υπέρ του να μπορούν μελλοντικά τα κράτη της Ευρωζώνης να κηρύσσουν πτώχευση τάχθηκε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν. «Μα...

Υπέρ του να μπορούν μελλοντικά τα κράτη της Ευρωζώνης να κηρύσσουν πτώχευση τάχθηκε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν.

«Μακροπρόθεσμα θα έπρεπε να εξασφαλίσουμε ότι ένα κράτος θα μπορεί, ως ένα μέσο τελευταίας προσφυγής, να κηρύσσει πτώχευση», είπε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας. Η ύπαρξη αυτής της πιθανότητας, εξήγησε, θα αποτελέσει «στοιχείο κλειδί» για την πειθαρχία των αγορών.


«Γι' αυτό το λόγο εργαζόμαστε ώστε να αποσυνδεθούν τα κράτη και τα τραπεζικά συστήματα», σημείωσε και πρόσθεσε πως για να το κάνει αυτό η Ευρωζώνη εργάζεται προκειμένου να δημιουργήσει μια τραπεζική ένωση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει έναν ενιαίο μηχανισμό εποπτείας των τραπεζών από το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου