Η ελονοσία επιστρέφει στην Ελλάδα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η ελονοσία επιστρέφει στην Ελλάδα!

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Στην ευάλωτη Ελλάδα, τα κουνούπια επιτίθενται» το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στις αρρώστιες που προκαλούνται...


Σε δημοσίευμα με τίτλο «Στην ευάλωτη Ελλάδα, τα κουνούπια επιτίθενται» το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στις αρρώστιες που προκαλούνται από μολυσμένα κουνούπια, όπως ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

«Και μόλις που φαινόταν ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για την Ελλάδα, η εξουθενωμένη και υπερχρεωμένη χώρα έχει μία νέα απειλή να αντιμετωπίσει: τις ασθένειες από κουνούπια» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι με τις περικοπές λιτότητας, το υπό κατάρρευση εθνικό σύστημα υγείας και την αυξημένη ξενοφοβία στην Ελλάδα, έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται τα μέτρα κατά των επιδημιών και να επιστρέφουν τα κουνούπια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ελονοσία που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επιστρέφει μόνο μέσα από τουρίστες και μετανάστες όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά μεταφέρεται από άτομο σε άτομα στα Ελληνικά σύνορα.

«Είναι δείγμα των καιρών ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μία παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση που συνήθως ασχολείται με τη μάχη να διασώσει τις ζωές μωρών στην Yποσαχάρια Αφρική, τώρα έχει πλήρης απασχόληση σε νότιες περιοχές της Ελλάδας» σημειώνει το Reuters.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ελάχιστες περιοχές πραγματοποίησαν προληπτικούς ψεκασμούς για τα κουνούπια και σημειώνεται ότι υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου