Αβραμόπουλος: Χωρίς σκοπιμότητες το τέμενος στον Βοτανικό - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αβραμόπουλος: Χωρίς σκοπιμότητες το τέμενος στον Βοτανικό

Δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ στο τζαμί του Βοτανικού Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πράττει με βάση το καλώς εννοούμενο εθνικ...


Δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ στο τζαμί του Βοτανικού

Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πράττει με βάση το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος διαμηνύει ότι δεν ετεροπροσδιορίζονται από σκοπιμότητες οι κινήσεις για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.

Σε σχετικό έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι το μουσουλμανικό τέμενος, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα διαμορφωθεί σε κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, στο Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα δημιουργηθούν υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως υγιεινής, σε υφιστάμενα κτίρια.

Ενημερώνει επίσης ότι δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ, ώστε να υφίσταται αρμονία με τον γύρω χώρο. Αρμόδιο για την κατασκευή του έργου, είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Το θέμα της ανέγερσης τεμένους απασχολεί, επί μακρόν, τα όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα, αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων», σημειώνει.

Από "Ελευθεροτυπία"

1 σχόλιο

  1. Άκουσε βλακώδες ζώον (τα προσβάλλω κι όλας). Κανένα κράτος δεν χτίζει τους ναούς της άλλης θρησκείας. Μόνοι τους οι ενορίτες με τα φτωχούλια τους το ανοικοδομούν. Γιατί πρέπει να πληρώσω εγώ για το τεμένος?? Δεν έχουν λεφτά αυτοί να το κάνουν? Πάντως δεν δέχομαι στον ιερό χώρο του Βοτανικού να ανεγερθεί έστω και με δικά τους λεφτά ναός. Πρόσεξε ζούμε στην Ελλάδα, ομιλούμε Ελληνικά, και έχουμε νόμους και οι ξένοι οφείλουν να τα σέβονται. όπως θα έκανα και εγώ στην πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου