Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » » Απαιτούμε όλοι μαζί η Γερμανία να πληρώσει! Υπογράψτε!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Απαιτούμε η Γερμανία να  πληρώσει  στην Ελλάδα τις προ πολλού  οφειλόμενες  υποχρεώσεις της

Γράφει ο Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας

Αγαπητέ Έλληναπατριώτη,

Μετά την υποβολή της έκθεσης της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα αρχεία που αναφέρονται στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοσιότητα στα Ελληνικά και  ξένα μέσα ενημέρωσης.  Επιμένοντας  στην συνεχή  άρνηση της Γερμανίας  να πληρώσει  της υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα και αγνοώντας το κατοχικό δάνειο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  κ. Σόιμπλε  επανέλαβε την θέση της Γερμανίας ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων. Στις  11 Απριλίου 2013,  αντιδρώντας στην δήλωση του Γερμανού υπουργού οικονομικών, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε  «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων».

Θα το εκτιμήσουμε πάρα πολύ εάν υπενθυμίσετε στους αναγνώστες σας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα


και να υπογράψουν το παρακάτω Αίτημα του Φόρουμ Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες, που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 195 000 υπογραφές και ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.

Το αίτημα για την πληρωμή του  κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων  πρέπει να γίνει  μαζική απαίτηση του Ελληνικού λαού.

Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας
Για το Φόρουμ  Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίου και Διδάκτορες

Αίτημα     

Η Γερμανία Πρέπει να  Πληρώσει  στην Ελλάδα τις Προ Πολλού  Οφειλόμενες  Υποχρεώσεις της.

Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα


και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίoυ και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,  πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που  διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει  στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι  στην  Ήπειρο.  Ο Χίτλερ,  για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους  Γερμανούς  όσο καμία άλλη χώρα  κάτω από την κατοχή τους.  Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον  300000 Έλληνες  πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους  Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις  έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0  δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία  το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου  το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά  να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της  που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο:  εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα  163,8 δισεκατομμύρια δολάρια  και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων  στα 332  δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι  οι οφειλές της Γερμανίας  στην Ελλάδα για  το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε  575 δισεκατομμύρια δολάρια  (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).  Ο Γερμανός  ιστορικός οικονομολογίας  Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk , June 21, 2011).

 Οι  Γερμανοί  δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες  μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».  Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα  μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί  δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών,  έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών.  Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,  πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που  διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου