Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει όντως το "αντιρατσιστικό" ν/σ ή μπα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει όντως το "αντιρατσιστικό" ν/σ ή μπα;

Το show του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τη ΧΑ δεν ήταν τίποτα άλλο από επικοινωνιακός ελιγμός με στόχο να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιρατσιστικ...


Το show του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τη ΧΑ δεν ήταν τίποτα άλλο από επικοινωνιακός ελιγμός με στόχο να καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιρατσιστικό αλλά να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Κι αυτό διότι, το 2011 που όπως και στην οικονομική κρίση πάλευε το ΠΑΣΟΚ μόνο του να φέρει το αντιρατσιστικό είχε απέναντι του όχι μόνο τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ. Λέτε να άλλαξαν άποψη; Μπα!

Διαβάζουμε:

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάστηκε εκείνο το νομοσχέδιο, ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ από τα πρακτικά της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής (με ημερομηνία 13.12.2011) προκύπτει ότι ο κ. Μουλόπουλος είχε, μεταξύ άλλων, δηλώσει ότι «η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη».

Ο βουλευτής δήλωσε, επίσης, στη συνεδρίαση εκείνη ότι «το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών» και επικαλούμενος τις επισημάνσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου τόνιζε ότι «το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα, είναι η ρατσιστική βία και όχι ο ρατσιστικός λόγος».

Για το περιεχόμενο των διατάξεων Παπαϊωάννου για τις οποίες η Ολομέλεια της Βουλής δεν αποφάσισε ποτέ, καθώς το νομοσχέδιο δεν έφτασε έως εκεί, ο κ. Μουλόπουλος είχε επίσης υπογραμμίσει ότι «το STOP στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς και έκτακτους νόμους» και ακόμη ότι «οι διατάξεις του ποινικού δικαίου είναι επαρκείς για να τιμωρήσουν τις συγκεκριμένες πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου