«Κοιτάμε μπροστά» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Κοιτάμε μπροστά»

Να κοιτάμε μπροστά χωρίς να βλέπουμε πίσω μας ή στο πλάϊ σκουπίδια πεταμένα στους δρόμους, αποτσίγαρα αλλά και παντός είδους άχρηστα αν...


Να κοιτάμε μπροστά χωρίς να βλέπουμε πίσω μας ή στο πλάϊ σκουπίδια πεταμένα στους δρόμους, αποτσίγαρα αλλά και παντός είδους άχρηστα αντικείμενα σε πεζοδρόμια συνιστά μια στάση ζωής, για την οποία έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε στο διπλανό μας όταν τον βλέπουμε να πετά κάτω οτιδήποτε  «κοίτα βρε φίλε» εμείς επενδύσαμε σ΄ ένα καθαρότερο περιβάλλον, σ΄ ένα υγιές τρόπο ζωής. Γιατί δεν μας ακολουθείς κι εσύ?

Εμείς προσπαθήσαμε, δείξαμε το δρόμο της ανακύκλωσης, περάσαμε το μήνυμα αυτό στα παιδιά μας, συμμετείχαμε οικειοθελώς σε προσπάθειες για καθαρότερες πόλεις. ΄Ελα κι εσύ μαζί μας.

Η αδιαφορία συνιστά παθητική συμμετοχή στο πρόβλημα, δεν αρκεί μόνο εμείς να διατηρούμε το φυσικό μας χώρο καθαρό, αλλά πρέπει αυτό και να το εμπνέουμε στους διπλανούς μας, στους συγκατοίκους μας, στους φίλους μας.

Η «καθαρή» λύση του προβλήματος των απορριμμάτων περνά μέσα από τη συμμετοχή όλων μας σε τέτοιου είδους προσπάθειες, περνά μέσα από την αποδοχή – ως κοινή συνισταμένη – ότι η σωτηρία του περιβάλλοντος αποτελεί συλλογική ενσυνείδητη προσπάθεια αλλά και τρόπο ζωής.
Το να σεβόμαστε τη συνοικία μας, το γραφείο μας, την Ελλάδα γενικότερα σημαίνει πρωτίστως ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας γιατί ΄Ελληνας σημαίνει παιδεία. Πρέπει επίσης να προστατεύουμε το δικαίωμα όλων μας για το «ευ ζην», το δικαίωμα να έχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Ανέκαθεν υπήρξαμε υπερήφανος λαός, δεν μπορούμε να αφήσουμε τώρα να μας κυριεύσουν αισθήματα ντροπής, νοσηρά συναισθήματα για την καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας, όταν για παράδειγμα απειλείται η δημόσια υγεία συνανθρώπων μας από τα βουνά σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στα πεζοδρόμια και ενώ βρισκόμαστε σε  καθεστώς απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων ή από τα πεταμένα στα πεζοδρόμια μπάζα ή άλλα αντικείμενα.

Αλόγιστες ενέργειες, ενέργειες που δεν καταδεικνύουν σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον αποτελούν στις μέρες μας εγκληματική συμπεριφορά.

Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε μπροστά, ατενίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, γεγονός που επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την αρμονική συμβίωσή μας με το περιβάλλον.

Η επιτυχημένη διαδικασία της ανακύκλωσης μας προσφέρει οικονομία των διαθέσιμων και αναντικατάστατων φυσικών πόρων του περιβάλλοντος και επιπρόσθετα συμβάλλει στη καλύτερη ποιότητα ζωής μας.

Εθελοντικές πρωτοβουλίες και επιτυχείς προσπάθειες επαναδιάθεσης προϊόντων στην αγορά κατάλληλα προς χρήση συνιστούν το βέλτιστο τρόπο της ποιοτικής ζωής μας.
Το ανθρώπινο αποτύπωμα δεν πρέπει να επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά να το αφήνει αναλλοίωτο και να του εξασφαλίζει τη διαιώνισή του στο διηνεκές.-
      

                                                                            ΑΘΗΝΑ CONTAINERS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου