Αποκάλυψη: Νέο κόμμα φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου! Ποιοι θα μετέχουν... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αποκάλυψη: Νέο κόμμα φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου! Ποιοι θα μετέχουν...

Νομίζατε ότι τελειώσαμε μαζί του; Όχι! Ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, που...

Νομίζατε ότι τελειώσαμε μαζί του; Όχι! Ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, που μας έφερε την Τρόικα, το ΔΝΤ, ετοιμάζεται να επανακάμψει στην πολιτική. Ναι!

Όπως αποκαλύπτει η iTabloid, ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζει τη δημιουργία νέου κόμματος, “απέναντι” από το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου που πλέον πνέει τα λοίσθια…

Ο Ραγκούσης επικεφαλής, “στρατηγός” ο Καρχιμάκης. “Σκιώδης αρχηγός” ο ΓΑΠ. Ο Βενιζέλος καλεί τον Σημίτη σε “συμμαχία” για… πόλεμο εναντίον του Παπανδρέου

Πρακτικά, το υπό δημιουργία κόμμα “επιβεβαιώνει” αυτό που ξέρουμε όλοι: Ότι το ΠΑΣΟΚ διασπάται σε δύο, ή περισσότερα κομμάτια. Ήδη, ο ΓΑΠ έχει συγκεντρώσει γύρω του 75 ισχυρούς “πράσινους”, έχει βρει τον “στρατηγό” του, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος ψάχνει τα αντίμετρά του, προσεγγίζοντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν… φύγει γι’ άλλες πολιτείες.

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι, τουλάχιστον επισήμως, να μην ηγείται ο ίδιος του κόμματος που θα δημιουργηθεί. Η “επίσημη” δικαιολογία είναι ότι δεν του το επιτρέπει η θέση του στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η πραγματικότητα είναι πως το… τσαλακωμένο “ίματζ” του κάνει απαγορευτική και μόνο τη σκέψη κάτι τέτοιου. Παρόλα αυτά, ο ΓΑΠ σκέφτεται να κάνει περιοδεία “ενημέρωσης” σε ολόκληρη τη χώρα, στρώνοντας το δρόμο για το νέο κόμμα.

Και ποιος θα αναλάβει λοιπόν αρχηγός του κόμματος; Πληροφορίες της iTabloid αναφέρουν ότι ο ΓΑΠ έχει αποφασίσει το “τιμόνι” να δοθεί στον Γιάννη Ραγκούση. Ο δε Γ. Ραγκούσης, επιβεβαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο τις πληροφορίες μας, έκανε σήμερα “αρχηγική” εμφάνιση στη Βουλή, καταγγέλλοντας τον Βενιζέλο για “πολιτικό σκάνδαλο’ (για τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ) και κάνοντας λόγο για “προσβολή για τη δημοκρατική παράταξη”. Πάρτε μια γεύση από αυτά που είπε ο Γ. Ραγκούσης σε συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ με τον (άλλοτε) σύντροφό του, Παναγιώτη Ρήγα:

Γιάννης Ραγκούσης: Αυτό το θεωρώ πολιτικά απαράδεκτο και τεράστιο θέμα. Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο! Βέβαια! Διότι, κύριε Ρήγα, έπρεπε να έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν τσακίζαμε τους μισθούς του κοσμάκη και να μας πει το εξής: «Έχω πρόβλημα. Έχω αυτή τη λίστα. Είναι εκεί μέσα αυτοί οι δύο χιλιάδες μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν μπορώ για δέκα λόγους. Τι να κάνω;»

Να του πούμε, λοιπόν «ναι, Υπουργέ, συμφωνούμε, μην κάνεις τίποτα» ή να του πούμε αυτό που θα του λέγαμε «άλλαξε το νόμο και προχώρα σε φορολογικούς ελέγχους». Διότι δεν μπορεί να οδηγούμε τον κόσμο να μαζεύει σκουπίδια από τους κάδους και να έχουμε λίστα Λαγκάρντ στα χέρια μας και να λέμε «δεν την αξιοποιώ». Σας παρακαλώ! Θέλετε πολιτική συζήτηση, μου λέτε μια σειρά από ερωτήσεις και στο τέλος…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Ραγκούση, προσχωρείτε…

Γιάννης Ραγκούσης: Δεν προσχωρώ πουθενά γιατί παραδεχθήκατε ότι δεν έκανε έλεγχο ο κ. Βενιζέλος. Αυτό που σας λέω και εγώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ο Υπουργός που θα κάνει έλεγχο. Ο κ. Βενιζέλος θεωρούσε ότι το ΣΔΟΕ κάνει έλεγχο.

Γιάννης Ραγκούσης: Αυτή είναι η γνώμη σας, κύριε Ρήγα. Για μένα είναι μεγάλη προσβολή για τη δημοκρατική παράταξη…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Όχι, δεν είναι η γνώμη μου. Είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας που κάνετε εσείς, κύριε Ραγκούση.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ!

Γιάννης Ραγκούσης: Είναι μεγάλη προσβολή για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης ο σημερινός της Αρχηγός και πρώην Υπουργός Οικονομικών, όταν επέβαλε μέτρα αυστηρής λιτότητας στον ελληνικό λαό να λέει είχα λίστα μεγαλοκαταθετών και δεν την αξιοποίησα. Είναι απερίγραπτη, τεράστια, κολοσσιαία ιστορική πολιτική ευθύνη.

Για τον ΓΑΠ, αυτό είναι η μεγαλύτερη “εκδίκηση” απέναντι στα… όσα έχει περάσει από τον Ευ. Βενιζέλο. Τις κινήσεις που θεωρεί ότι τον κατέστρεψαν ως πρωθυπουργό και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ (βλ. την πρόταση για δημοψήφισμα που ήταν δική του ιδέα), αλλά ιδίως για το ότι ο Βενιζέλος του “χρεώνει” τη μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ (μεγάλο μέρος της οποίας, είναι η αλήθεια, προέρχεται από τη διοίκηση Σημίτη).

Ούτως ή άλλως, ο Ευ. Βενιζέλος έχει αρκετούς… εχθρούς μέσα στο (συρρικνωμένο πια) ΠΑΣΟΚ. Έτσι, το Πάσχα, γνωστά «παπανδρεϊκά» στελέχη, ανάμεσά τους και νυν βουλευτές, πρότειναν στον πρώην πρωθυπουργό να παράσχει «πολιτική ομπρέλα» στην πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν νέο κόμμα, με επικεφαλής τον κ. Ραγκούση. Ο ΓΑΠ συμφώνησε, προτείνοντας ωστόσο να υπάρξει διακριτικότητα και ιδιαίτερα προσεκτικές και σωστά σχεδιασμένες κινήσεις- όπως και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Την ίδια σκέψη είχε και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος ηγείται της κίνησης των «75» «παπανδρεϊκών» επίσης στελεχών, αλλά τον… πρόλαβε ο Ραγκούσης. Επισημαίνουμε ότι οι Ραγκούσης και Παπανδρέου τα ξαναβρήκαν (οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί από την εποχή του ανασχηματισμού του Ιουνίου του 2011) με επαναπροσέγγιση της οποίας επιμελήθηκαν τρίτα πρόσωπα.

Στις μέχρι τώρα συζητήσεις, σύμφωνα με της πληροφορίες της iTabloid για τους “στρατηγούς” του νέου κόμματος, πλην του Γ. Ραγκούση και του Μ. Καρχιμάκη, έχουν πέσει επί τάπητος και τα ονόματα των Θ. Μωραϊτη και του Φ. Σαχινίδη, παρότι ειδικά για τον τελευταίο εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τις σχέσεις του με τον κ. Βενιζέλο. Η τελική απόφαση «έδειξε» Ραγκούση, λόγω του πολιτικού βεληνεκούς του σε σχέση με τους δυο άλλους «υποψήφιους».

Στο εγχείρημα του νέου κόμματος φέρονται έτοιμοι να συμμετάσχουν από τους εν ενεργεία βουλευτές και οι Δ. Κρεμαστινός, Θ. Τζάκρη, Ν. Σηφουνάκης, Β. Κεγκέρογλου.

Ο Βενιζέλος και η Διαμαντοπούλου

Πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται και “απέναντι” να δημιουργείται ένα καινούριο ΠΑΣΟΚ με… άλλο όνομα, προσπαθεί να βρει τα αντίμετρά του. Γνωρίζει για τις ζυμώσεις δημιουργίας νέου κόμματος και επιχειρεί να επαναπροσεγγίσει παλιά στελέχη.

Την πρώτη κίνηση την έκανε με την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία του έριξε… ευγενική “χυλόπιτα”. Η πρώην υπουργός, έχει τα δικά της σχέδια, μακριά από τον ΓΑΠ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της iTabloid, θα μετάσχει (ή θα ηγείται) πολιτικής κίνησης υπό την αιγίδα ισχυρών επιχειρηματιών που θέλουν να μπουν στην πολιτική.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει (ανεπιτυχώς) και τους Γ. Φλωρίδη και Γ. Ραγκούση, αλλά και πρώην συνεργάτες του Λ. Παπαδήμου (Παγουλάτος, Καψής), όπως και φυσικά τον Κ. Σημίτη, ενώ διέκοψε τις επαφές της με τον Α. Λοβέρδο από τότε που ο τελευταίος ίδρυσε το δικό του κόμμα. Φαίνεται πάντως πως ο μεγαλύτερος αρωγός του Βενιζέλου στον “πόλεμο” που ανοίγει με τον ΓΑΠ, θα είναι ο Κώστας Σημίτης…

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου