ΔΗΜΑΡ και ανθελληνικά ξεράσματα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΔΗΜΑΡ και ανθελληνικά ξεράσματα…

Σας γράφαμε πριν από λίγες μέρες για ένα συνέδριο με θέμα τη μειονότητα της Θράκης, που ήταν να διοργανωθεί στα κεντρικά γραφεία της ΔΗ...


Σας γράφαμε πριν από λίγες μέρες για ένα συνέδριο με θέμα τη μειονότητα της Θράκης, που ήταν να διοργανωθεί στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλου του καλού…πατριωτικού κόσμου της χώρας.

Και, όπως είχαμε από τότε επισημάνει, εμείς ήμασταν απολύτως σίγουροι για το τι ακριβώς θα λεγόταν από τους εκπροσώπους και τους παρατρεχάμενους του συγκεκριμένου ψευτοαριστερού ελληνομειοδοτικού συρφετού. Επειδή όμως το τοπικό παραμάγαζο (Ροδόπης) έσπευσε να εκδώσει την επόμενη μέρα και δελτίο τύπου για να μας ενημερώσει σχετικά, εμείς σήμερα σας το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο (όπως το βρήκαμε στην ιστοσελίδα που έχει στο Facebook ο αξιότιμος τοπικός πολιτευτής κ. Αχμέτ Ιλχάν. Σχόλια πολλά εκ μέρους μας δεν χρειάζονται – όπως βλέπετε άλλωστε, τις ντροπές τους αυτοί οι ανεκδιήγητοι ΔΗΜΑΡατοι τις διαλαλούνε από μόνοι τους…

«Με την συμμετοχή στελεχών, φίλων και μελών της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Έβρο, την Ροδόπη, την Ξάνθη αλλά και από οργανώσεις της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-4-2013 στην αίθουσα “Λεωνίδας Κύρκος” των κεντρικών γραφείων του κόμματος, ημερίδα για την Μειονότητα της Θράκης και τα κορυφαία ζητήματα που τίθενται στο επίπεδο της ιστορικής, της πολιτικής, της κοινωνικής, της εκπαιδευτικής, της εθνοτικής, της θρησκευτικής και της πολιτισμικής της υπόστασης, η οποία διοργανώθηκε από τους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών σχέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ.

Κεντρικοί ομιλητές στο πάνελ της εκδήλωσης το οποίο συντόνιζε η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Μαρία Κουβέλη, ήταν τα μέλη της Ν.Ο. Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Συμεών Σολταρίδης και της Ν.Ο. Ξάνθης Κώστας Γούναρης και Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Παρεμβάσεις έγιναν από τους Θάλεια Δραγώνα, Δάμωνα Δαμιανό, Σοφία Ανδριοπούλου και Κώστα Δέλκο.

Ο Ιλχάν Αχμέτ ανέπτυξε το θέμα των Βακουφίων και έκανε μια συγκριτική μελέτη του καθεστώτος που ισχύει σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Συμεών Σολταρίδης μίλησε για το καθεστώς του Μουφτή στην Δ. Θράκη και τις αρμοδιότητές του, σύμφωνα τα ισχύοντα στη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Κώστας Γούναρης προέβη σε μια ιστορική αναδρομή για τα γεγονότα που σημάδεψαν τα μειονοτικά ζητήματα μετά το 1974, ενώ ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, έκανε μια εκτενή αναφορά στα τρέχοντα προβλήματα της μειονότητας από τα εκπαιδευτικά ελλείμματα έως τα θέματα εφαρμογής του ιερού ισλαμικού νόμου και τους τίτλους κυριότητας που μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί στους πολίτες των ορεινών περιοχών Ξάνθης και Ροδόπης.

Ουσιαστική παρέμβαση για τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης έκανε η επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, Θάλεια Δραγώνα η οποία αναφέρθηκε στο πλέγμα των ρυθμίσεων που αφορούν την λειτουργία των μειονοτικών σχολείων καθώς και τα αποτελέσματα του προγράμματος στο επίπεδο της ελληνομάθειας για τους μαθητές της μειονότητας στα 17 χρόνια της παρουσίας του στην Θράκη.


Αναφορά στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για τα θέματα της μειονότητας έκαναν στις παρεμβάσεις τους, οι βουλευτές του κόμματος, Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση (σ.σ. στη 2η φωτογραφία τις βλέπουμε σε παλαιότερη συνάντηση με τους Κομοτηναίους αστέρες του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ και Δάμωνα Δαμιανό). Ειδικότερα, η κ. Γιαννακάκη τόνισε την αμετάκλητη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την νομιμοποίηση λειτουργίας της ΤΕΞ, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της αδικαιολόγητης άρνησης συμμόρφωσης της Ελλάδας με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, η χώρα μας διασύρεται στα διεθνή φόρα, χωρίς η λειτουργία της ΤΕΞ να συνιστά επί της ουσίας κανέναν κίνδυνο για την εθνική μας ακεραιότητα.

Η κ. Ρεπούση, αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια συντελέστηκαν βήματα προόδου στα δικαιώματα της μειονότητας με μέτρα και θετικές διακρίσεις που λήφθηκαν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας και τόνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκεται στην πρωτοπορία υπεράσπισης των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες με τις ευθείες βολές που δέχεται από το εθνικιστικό κατεστημένο. Η ίδια σημείωσε ότι η άποψη της ΔΗΜ.ΑΡ. για τον διορισμό των Ιεροδιδασκάλων και η απόρριψη της τροπολογίας που έφερε η κυβέρνηση, κινείται από θέση αρχής σεβασμού στις θρησκευτικές ελευθερίες όλων των Ελλήνων πολιτών και υπακούει στην λογική ενός ανεξίθρησκου σχολείου όπου η διδασκαλία των θρησκευτικών κάθε δόγματος δεν θα αποτελεί κατηχητικό μάθημα αλλά θα παρέχει στους μαθητές που θέλουν να το παρακολουθήσουν πληροφορίες και γνώσεις για την ιστορία των θρησκειών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και την παρακολούθησαν τα μέλη της ΤΕΞ, Σαμπρί Χατζηιμπράμ και Σινάν Μολλά».

Ε, εμείς τι περισσότερο να προσθέσουμε; Ίσως μόνο το ότι – για μια ακόμη φορά – οι σεσημασμένες Ρεπούση, Δραγώνα και Γιαννακάκη ξεπερνούν σε τουρκισμό ακόμη και τον πιο απροκάλυπτο τουρκόφρονα χαφιέ του Προξενείου! Θα έλεγε άραγε κάτι χειρότερο από αυτά ακόμη και ο ίδιος ο πρόξενος, αν μιλούσε στη θέση τους; Είπαμε όμως, με τόσο ψυχωτικό μίσος προς οτιδήποτε αρχίζει από τα γνωστά καταραμένα γράμματα (ελλ-, εθν-, κλπ), δεν βγάζεις άκρη! Το πράγμα χρειάζεται όχι απλά ψυχίατρο, αλλά ολόκληρο συνέδριο ψυχιάτρων για να εξιχνιαστεί! Τι άλλο να πει κανείς; Άβυσσος…

Από "Προξενείο Στοπ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου