Προ των πυλών της Βουλής το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προ των πυλών της Βουλής το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Σε τροχιά ψήφισης βρίσκεται το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Διαβιβάστηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επι...


Σε τροχιά ψήφισης βρίσκεται το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Διαβιβάστηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Παρά τις διαρροές περί παγώματος και ενστάσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγινε γνωστό το επίμαχο νομοσχέδιο έφυγε ήδη από τη Γραμματεία της κυβέρνησης με προορισμό την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής .

Τα μέλη της μάλιστα προσδιορίστηκε να συνεδριάσουν την Τρίτη 21 Μαίου 2013 προκειμένου να επεξεργαστούν τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποτελεί βελτιωμένη και αυστηροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου που είχαν προσπαθήσει να περάσουν κατά την θητεία τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και Μ. Παπαϊωάννου, με τον τίτλο: «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» σε συμμόρφωση προς απόφαση-πλαίσιο (2008/913) που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2013, το νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στον υπουργό Επικρατείας και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Όμως από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προσωρινά «παγώνει» και θα δεχθεί βελτιώσεις. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διαβιβάστηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου