Η νέα κόντρα Μπουτάρη – Φράγκου και η πρόκληση με τη γλώσσα των Σκοπίων που ο Δήμαρχος αποκάλεσε «μακεδόνικα»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η νέα κόντρα Μπουτάρη – Φράγκου και η πρόκληση με τη γλώσσα των Σκοπίων που ο Δήμαρχος αποκάλεσε «μακεδόνικα»!

Μόνο νηνεμία δεν καταγράφεται στις σχέσεις των συλλόγων του ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη, που χτες υπέπε...


Μόνο νηνεμία δεν καταγράφεται στις σχέσεις των συλλόγων του ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη, που χτες υπέπεσε σε νέο ολίσθημα, αποκαλώντας τη γλώσσα των Σκοπιανών «μακεδόνικα»!

Γράφει ο Ν.Ο.

Γιατί μπορεί φέτος η περσινή αντιπαράθεση για τη χρήση της πλατείας να μην επαναλήφθηκε, μια και ο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε πίσω και έδωσε την πλατεία για την προχθεσινή συγκέντρωση, όμως οι πληγές παρέμειναν. Και γιατί οι εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων δεν ξεχνούν τόσα εύκολα, αλλά και γιατί οι συνεχιζόμενες φιλοτουρκικές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη μόνο ευχάριστα δεν ακούγονται στα αυτιά τους.

Ετσι στο τέλος της προχθεσινής συγκέντρωσης οι αποδοκιμασίες εις βάρος του κ. Μπουτάρη ήταν έντονες. Μάλιστα, όταν οι διοργανωτές ευχαρίστησαν μέσω των μεγαφώνων τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη βοήθεια που προσέφερε όσον αφορά την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, το γιουχάισμα ήταν άγριο.

Χθες υπήρξε και δεύτερο ημίχρονο στην προχθεσινή συγκέντρωση της πλατείας Αριστοτέλους. Την αφορμή έδωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιτέθηκε στον Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των ποντιακών σωματείων. «Πωπώ, τι είπε χθες! Είναι επικίνδυνος. Ρίχνει λάδι στη φωτιά» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας και αυτός λάδι στη φωτιά.

Τι απάντησε μέσω της «δημοκρατίας» ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός του ΓΕΣ; «Του το επιστρέφω» σημείωσε ο κ. Φράγκος με νόημα. «Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Η ομιλία μου ήταν μια ιστορική αναφορά για την εποχή. Εγώ δεν προκάλεσα κανέναν. Αντίθετα, μάλιστα, τον τίμησα» σημείωσε ο κ. Φράγκος, αφήνοντας τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Xθες όμως υπήρξε και νέα προκλητική δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποκάλεσε τη γλώσσα της FΥΡΟΜ «μακεδόνικα». Το νέο φάουλ Μπουτάρη έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όταν αναφερόταν σε μια πλακέτα των Σκοπιανών στη Ρώμη, η οποία, όπως είπε, είναι γραμμένη στη γλώσσα τους. «Μακεδόνικα» είπε ο κ. Μπουτάρης, προκαλώντας την παρέμβαση του Θεόφιλου Πατέλη, που είναι δημοτικός σύμβουλος της «Ομάδας δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα. «Σκοπιανά, κύριε δήμαρχε» τον διόρθωσε, αλλά ο Μπουτάρης επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι Βλάχος και γεννημένος στο Νυμφαίο, όπου, όπως είπε, και τα παλιά χρόνια οι Βλάχοι μιλούσαν «μακεδόνικα»!

Από "Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου