Ο Στίβεν Χόκινγκ μποϊκοτάρει το Ισραήλ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Στίβεν Χόκινγκ μποϊκοτάρει το Ισραήλ

Στο επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ συμμετέχει ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείρι...


Στο επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ συμμετέχει ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.

Για το Στίβεν Χόκινγκ δεν χρειάζονται συστάσεις. Εκτός από ιδιοφυϊα και διακεκριμένος επιστήμονας ο βρετανός φυσικός, διαθέτει και ευαισθησίες. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του από ένα διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο και το οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος της χώρας, Σιμόν Πέρες με αφορμή τα 90ά γενέθλια του.

Ο 71χρονος πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ αποδέχτηκε αρχικά την πρόσκληση που του απέστειλε το γραφείο του ισραηλινού προέδρου. Στην εκδήλωση επρόκειτο να παραστούν και άλλες διεθνείς προσωπικότητες.

Ωστόσο τα μηνύματα διαμαρτυρίας πολλών συμπατριωτών του, έκαναν τον βρετανό φυσικό να αλλάξει γνώμη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Βρετανική Επιτροπή για τα Πανεπιστήμια της Παλαιστίνης, ο βρετανός φυσικός «πήρε την ανεξάρτητη απόφαση να τηρήσει το μποϊκοτάζ, με βάση τις γνώσεις του για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και την ομόφωνη συμβουλή εκ μέρους των ακαδημαϊκών επαφών που διατηρεί εκεί».

Η πρωτοβουλία του Σ. Χόκινγκ δεν είναι και η μοναδική. Στη Βρετανία έχει ξεκινήσει μια ευρύτερη ακαδημαϊκή καμπάνια κατά του Ισραήλ. Ο πρώτος που κάλεσε σε ακαδημαϊκό ρεπορτάζ του Ισραήλ ήταν ο Σύλλογος Διδασκόντων της Ιρλανδίας.

Εκτός από το βρετανό φυσικό διάφορες προσωπικότητες έχουν επίσης αρνηθεί προσκλήσεις να επισκεφτούν το Ισραήλ. Μεταξύ αυτών οι μουσικοί Έλβις Κοστέλο, Άνι Λένοξ και Μπράιαν Ίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου