Τουρκία: Ο Ασαντ ακολουθεί στρατηγική «εθνικής εκκαθάρισης» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκία: Ο Ασαντ ακολουθεί στρατηγική «εθνικής εκκαθάρισης»

Για «διαδρόμους θανάτου» και «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» έκανε λόγο ο Νταβούτογλου Η Τουρκία κατηγορεί το καθεστώς Ασαντ ότι έχει κα...


Για «διαδρόμους θανάτου» και «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» έκανε λόγο ο Νταβούτογλου

Η Τουρκία κατηγορεί το καθεστώς Ασαντ ότι έχει καταφύγει πλέον στο «Σχέδιο Β» στον πόλεμο κατά των αντικαθεστωτικών, ακολουθώντας στρατηγική «εθνικής εκκαθάρισης» σε ορισμένες περιοχές της Συρίας προκειμένου να δημιουργήσει ασφαλή ζώνη για τη σέκτα των αλαουιτών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου μιλά για «διαδρόμους θανάτου» και ένα «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» στη σκιά της αιματοχυσίας σε σουνιτικές συνοικίες της πόλης Μπανιάς.

«Εγώ εξήγησα στον Κέρι: η μεγάλη σφαγή στην Μπανιάς αποτελεί ένα νέο στάδιο στις επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην εφημερίδα Hurriyet, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του.

«Εκείνο που μας ανησυχεί στην υπόθεση της Μπανιάς είναι η μετάβαση σε μία στρατηγική εθνικών εκκαθαρίσεων σε μία περιοχή από τη στιγμή που δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του συνόλου της χώρας» ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Οι σοροί τουλάχιστον 62 ατόμων εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην πόλη Μπανιάς, στη δυτική Συρία, η οποία δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις του Άσαντ.

«Το Σχέδιο Β είναι μία στρατηγική που βασίζεται στη διάνοιξη μίας ζώνης κι ενός διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα και σχετίζεται με μία διαδογματική σύρραξη» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κατά τον ίδιο, ο διάδρομος αυτός θα συνένωνε τις ζώνες με αλαουϊτικό πληθυσμό στα δυτικά της Συρίας με την πόλη Χομς, στα κεντρικά, προς την κατεύθυνση της Δαμασκού, κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο.

«Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» προειδοποίησε ο Νταβούτογλου, σημειώνοντας ότι «μπορεί να σπείρει σύγχυση στον Λίβανο κι ενδέχεται να δημιουργήσει μία κουλτούρα ρεβανσισμού στους σουνίτες», οι οποίοι αποτελούν το 80% του πληθυσμού και κυρίως πυκνώνουν τις γραμμές των αντικαθεστωτικών.

Από "Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου