Η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται τώρα και μέσω αέρα λένε οι επιστήμονες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται τώρα και μέσω αέρα λένε οι επιστήμονες

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται μεταξύ ορισμένων ζώων και μέσω του αέρα. Συγκ...

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το στέλεχος H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών μεταδίδεται μεταξύ ορισμένων ζώων και μέσω του αέρα.

Συγκεκριμένα μια διεθνής ομάδα ερευνητών διαπίστωσε πως το στέλεχος H7N9 μεταφέρεται αποτελεσματικά ανάμεσα στα κουνάβια με άμεση επαφή και λιγότερο αποτελεσματικά μέσω του αέρα.

Οι χοίροι ωστόσο δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους χοίρους ή σε κουνάβια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Science.

Τα κουνάβια χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλα μεταξύ των θηλαστικών για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα κρούσματα μετάδοσης του H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο, όμως μια ομάδα με επικεφαλής κινέζους επιστήμονες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι δυνατή η μετάδοση του ιού H7N9 από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Η επιδημία του ιού H7N9 στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία εντοπίστηκε αρχικά το Μάρτιο, έχει επεκταθεί σε επτά επαρχίες και ένα πρώτο κρούσμα ανιχνεύθηκε τον περασμένο μήνα στην Ταϊβάν.

Τριάντα έξι άνθρωποι έχουν πεθάνει αφού μολύνθηκαν από τον ιό H7N9, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου