Ιός Stuxnet, Ιράν: Επιστήμονας τινάζει τη Δύση στον αέρα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ιός Stuxnet, Ιράν: Επιστήμονας τινάζει τη Δύση στον αέρα…

Μια εντελώς καινούργια θεώρηση – αποτίμηση της ζημιάς που έκανε στην πυρηνική υποδομή του Ιράν η διαδικτυακή επίθεση με τον ιό Stuxnet,...


Μια εντελώς καινούργια θεώρηση – αποτίμηση της ζημιάς που έκανε στην πυρηνική υποδομή του Ιράν η διαδικτυακή επίθεση με τον ιό Stuxnet, δίνει η έρευνα του καθηγητή Ιβάνκα Μπαρζάσκα, στο διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο King’s College στο Λονδίνο.

Ο επιστήμονας, μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για τον ιό Stuxnet, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όχι μόνο δεν καθυστέρησε, αλλά εν τέλει βοήθησε την επιστημονική κοινότητα του Ιράν να επιταχύνει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας!

Η λογική του είναι απλή: Η επίθεση βοήθησε τους Ιρανούς να εντοπίσουν τις αδυναμίες του συστήματός τους και προφανώς κινήθηκαν στην κατεύθυνση «θεραπείας» των προβλημάτων. Ένα χρόνο μετά την επίθεση, η παραγωγή αυξήθηκε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια ήταν επιτυχής.

Επιπρόσθετα, η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί στη Δύση, ότι η επίθεση είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά «κοίμισε» του «διώκτες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, οι οποίοι θεωρώντας ότι κέρδισαν χρόνο δεν επέδειξαν διπλωματική ευελιξία, αλλά εφησύχασαν.

Αυτό το αξιοποίησαν οι Ιρανοί και σαν πρόσχημα και επί της ουσίας, κατορθώνοντας να προχωρήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα σημαντικά και να βελτιώσουν τελικά την ποιότητα των πυρηνικών τους εγκαταστάσεων, καθώς επίσης να αυξήσουν περισσότερο από ποτέ το ποσοστό εμπλουτισμού ουρανίου!

Την είδηση δίνει ο γνωστός ισραηλινός ιστοχώρος «Debka» ο οποίος φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τμήματα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να είμαστε εξ ορισμού καχύποπτοι, αφού πίσω από μια τόσο εύλογη ιστορία, θα μπορούσε να κρύβεται η απόπειρα «κύκλων» να αυξήσουν τη δυτική αίσθηση πως η κατάσταση με το Ιράν είναι πολύ πιο σοβαρή, πιέζοντας έτσι έμμεσα για στρατιωτική λύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου