Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » Αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ - "Στεναχωρήθηκε" ο Παπανδρέου...
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

  • «Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου δεν μας χωρούν»
  • Γ. Παπανδρέου: Πλήγμα η αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η «Αριστερή Πρωτοβουλία», ύστερα από σύσκεψη στελεχών της, και ταυτόχρονα κατήγγειλε τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος, για την οποία αναφέρει ότι «έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία». Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Διαπιστώθηκαν τα εξής:

1.     Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.

2.     Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας, που έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος, (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία.

3.     Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση.

Κόμματα χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είναι χρήσιμα και αναγκαία στο σύστημα, την επομένη όμως θα εξαφανιστούν γιατί θα έχουν ολοκληρώσει το σύντομο ρόλο που τους ανατέθηκε.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!

Είναι προφανές ότι αυτό το πολιτικό τερατούργημα, δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουνστην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Όσους αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια Κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

          1. Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από        σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το       σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της          νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής.

          2.  Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να    προσπαθεί για την ανασύσταση της Μεγάλης Δημοκρατικής         Παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους         και τους συντρόφους μας επώνυμους και μη να συμμετάσχουν.           Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και «επώνυμο»   στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν την αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις να βρεθούν μπροστά στις πρωτοβουλίες.  Όλοι μας    έχουμε ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που μια         ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται, διαλύεται και διαγράφεται η         πραγματική της προσφορά και ιστορία, δεν χωρούν τα «εγώ».        Όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να           προσφέρουμε χωρίς “ρόλους” και “αξιώματα”.

          Μπορούμε  να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, μια νέα πορεία    και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε στη συνείδηση του        κόσμου       και του λαού μας την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει μια        άλλη πορεία, συμβατή με τα πιστεύω μας και τις           αξίες μας.

          3. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε από τώρα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, σε μια μεγάλη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με το λαό, στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του, μαζί με την κοινωνία και σταθερά απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν έναν σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη  θα αναγεννηθεί και πάλι με τη δουλειά και τον αγώνα όλων όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της. Θα σταθεί και πάλι κοντά στο λαό και θα νικήσει.

Το μαύρο της συντήρησης  είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.

Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…"


Δήλωση Γ. Παπανδρέου για την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ

Πλήγμα για τη Δημοκρατική Παράταξη θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει τη συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως των συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια» και προσθέτει: «Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του να τις βλέπει να απομειώνονται».

Ο κ. Παπανδρέου τηρεί αποστάσεις από την κίνηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, χωρίς να την επικρίνει, ενώ δεν κάνει καμία αναφορά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την απόφαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας αναφέρει ότι ανεξάρτητα από συμφωνίες ή διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος με όσα αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία, «αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ορισμένες επισημάνσεις του πρώην προέδρου του Κινήματος, ο οποίος δίνει το στίγμα που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να εκπέμπει σήμερα η Δημοκρατική Παράταξη.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει, μεταξύ άλλων, να «βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. Θεωρεί επίσης απαραίτητο ότι πρέπει να διαθέτει «ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης «δεν είναι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μια βιώσιμης οικονομίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος».

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου