Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » Μετά την Τετάρτη ο Σαμαράς δε θα είναι πρωθυπουργός...
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη επειδή θεωρούμε πως είναι μάλλον ακραίο σενάριο, παρότι επιμένουν πηγές από τη ΝΔ που το διαρρέουν ότι είναι “εξαιρετικά ισχυρό”. Ας το εξετάσουμε λοιπόν, έστω και ως σενάριο...

Σύμφωνα με πηγές της.... ΝΔ, το δίδυμο Βενιζέλου- Κουβέλη, που νοιώθει (και είναι) εγκλωβισμένο στις επιλογές Σαμαρά, ψάχνει να βρει μια λύση ώστε να “μαζέψει” τις αντιδράσεις που τους έχουν διαλύσει δημοσκοπικά, δίχως να πέσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, αν η χώρα πάει σε εκλογές, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έχουν να μετρούν ζημιές. Τόσο εκλογικά, όσο και ως “εικόνα”, αφού θεωρούν ότι...

Θα τους “χρεωθεί” αποτυχία στο κυβερνητικό τους έργο. Γι’ αυτό άλλωστε και υποχωρούν στον εκβιασμό Σαμαρά για εκλογές.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιλέξουν να μην το ψηφίσουν. Σε αυτή την περίπτωση, με 132 ψήφους, το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και η κυβέρνηση θα κλονιστεί.

Η επόμενη κίνηση στη σκακιέρα, θα είναι των Βενιζέλου και Κουβέλη, που θα μεταβούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσουν να τους δώσει τη δυνατότητα να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με τα ίδια κόμματα, αλλά με άλλο πρόσωπο επικεφαλής. Θυμηθείτε: Είναι το ίδιο σενάριο που πρότεινε ο ΓΑΠ, όταν έβλεπε ότι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του είχε κλονιστεί.

Στο επόμενο “επεισόδιο”, οι δύο εταίροι της σημερινής κυβέρνησης, θα ζητήσουν να μην πάει η χώρα σε εκλογές και αποσταθεροποιηθεί το πρόγραμμα και θα προτείνουν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στην οποία θα μετάσχουν, με πρόσωπο για πρωθυπουργό “κοινής αποδοχής”. Μιας και στο νέο σχήμα που θα προκύψει, η ΝΔ θα έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, θα προτείνουν ο πρωθυπουργός να προέρχεται από τις τάξεις της. Προς το παρόν “ψιθυρίζεται” πως οι Βενιζέλος- Κουβέλης θα προτείνουν για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, η Ντόρα Μπακογιάννη, ή ο Δημήτρης Βενιζέλος.

Όσο ακραίο και αν μας φαίνεται αυτό το σενάριο, επισημαίνουμε κάποια γεγονότα που έχουν τη σημασία τους:

1)Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρόσωπο που δεν είναι αποδεκτό από τους Αμερικανούς. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός της Ελλάδας που δεν έχει γίνει ως σήμερα δεκτός στον Λευκό Οίκο (ούτε αντίστοιχα δέχθηκε Αμερικανό αξιωματούχο εδώ). Ουσιαστικά, επί πρωθυπουργίας του, οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις έχουν βυθιστεί στο χειρότερο σημείο της ιστορίας τους.

2)Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αντίθετα, είναι αρεστός στους Αμερικανούς. Στην τελευταία επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, δεσμεύθηκε δημοσίως πως οι ΗΠΑ θα παρέχουν δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.

3)Καλές οι σχέσεις που έχει με τον Λευκό Οίκο και η Ντόρα Μπακογιάννη.

4)Βενιζέλος – Κουβέλης δεν θέλουν η χώρα να πάει σε εκλογές.


5)Οι σχέσεις του Α. Σαμαρά με τους Βενιζέλο- Κουβέλη, δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους σημείο…

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου