Και το όνομα αυτής ΝΕΡΙΤ - Ολο το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε σήμερα για δημόσια διαβούλευση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Και το όνομα αυτής ΝΕΡΙΤ - Ολο το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε σήμερα για δημόσια διαβούλευση

Σ. Κεδίκογλου στον ΒΗΜΑ FM: Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου με προσωπικό 1000 με 1200 άτομα Μέχρι τις 29 Αυγούσ...

Σ. Κεδίκογλου στον ΒΗΜΑ FM: Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου με προσωπικό 1000 με 1200 άτομα

Μέχρι τις 29 Αυγούστου θα λειτουργήσει ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, χωρίς το οργανόγραμμα. Όπως προβλέπεται το νέο όνομα του φορέα είναι Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι ο νέος κρατικός φορέας θα απασχολεί τουλάχιστον 1000 με 1200 άτομα ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο αριθμός των εργαζομένων «θα είναι σε συνάρτηση με τα δεδομένα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης» είπε ο κ. Κεδίκογλου. «Θα προσμετρηθεί η εμπειρία και η προϋπηρεσία. Η επαναπρόσληψη θα είναι σε ένα νέο φορέα, που θα είναι εξ αρχής και θα είναι με εργασιακές σχέσεις στα ευρωπαϊκά πρότυπα».   Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος επικεφαλής του νέου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού θα είναι ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Νικόλαος Αλιβιζάτος και ο πρόσφατα παραιτηθής από την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και διορισθής στη θέση συντονιστή κατά της διαφθοράς κ. Ιωάννης Τέντες.

Οσον αφορά τη διαφωνία των αρχηγών του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ σημείωσε ότι τόσο ο κ. Ευ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Φ. Κουβέλης ήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα διαταραχθούν οι σχέδεις της τρικομματικής κυβέρνησης. «Οι αρχηγοί είχαν ενημερωθεί πολύ νωρίτερα από την Κυριακή.Δεν σχολιάζω για τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά πιστεύω ότι εξετάζοντας προσεκτικά το σχέδιο νόμου για το νέο φορέα δεν θα υπάρξει αντίρρηση από κανέναν, διότι συμφωνούν στην ανάγκη των αλλαγών στην ΕΡΤ. Διαφωνούν με το κλείσιμο βέβαια, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Πιστεύω ότι θα το κανονίσουμε στο τέλος. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάτι που συμφωνούν στο τέλος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι οι εταίροι έχουν θέσει βέτο για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.


Από «ΒΗΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου