Σλοβένος ευρωβουλευτής: Άλλοθι το ελληνικό βέτο για μην προχωρήσουν οι σκοπιανοί τις μεταρρυθμίσεις - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σλοβένος ευρωβουλευτής: Άλλοθι το ελληνικό βέτο για μην προχωρήσουν οι σκοπιανοί τις μεταρρυθμίσεις

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, Jelko Kacin, εξέφρασε την ανησυχία του για την ηγεσία των Σκοπίων, η οποία χρησιμοποίησε το ενδεχόμενο βέτο τη...

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, Jelko Kacin, εξέφρασε την ανησυχία του για την ηγεσία των Σκοπίων, η οποία χρησιμοποίησε το ενδεχόμενο βέτο της Ελλάδας, στην επικείμενη Συνάντηση Κορυφής της ΕΕ, για να μην εφαρμόσει τις  απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο Jelko Kacin, σε συζήτηση, στρογγυλής τραπέζης, που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Σκοπίων (FYROM), εξέφρασε  την ανησυχία του  για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού των κρατιδίου και αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα,  Φατμίρ Μπεσίμι.

«Ανησυχώ ότι το ελληνικό βέτο για τα Σκόπια, στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι από τους ηγέτες του νοτιοσλαβικού κράτους για να μην εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Κασίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες του νοτισλαβικού κράτους δεν θα έχουν την αναμενόμενη ευημερία εάν δεν σκέφτονται για το μέλλον τους.

«Η επιστροφή του πολιτικού λόγου στα Σκόπια στην ιστορία θα παράγει συνέπειες. Η τρέχουσα πολιτική ηγεσία ισχυρίζεται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και αμφισβητούν τη βουλγαρική ταυτότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι οι Βούλγαροι και οι Νοτιοσλάβοι μοιράζονται πολλά κοινά πολιτιστικά σύμβολα καθώς τη γλώσσα και τη θρησκεία», διευκρίνισε ο Κασίν.


Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής εξέφρασε, επίσης, ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενος αναφορές των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», όπου η Νοτιοσλαβία-FYROM,  κατατάσσεται μεταξύ των αμφισβητούμενων χωρών όσον αφορά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Από "Μακελειό"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου