Τ’αγαπημένο μου...της ΕΡΤ! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τ’αγαπημένο μου...της ΕΡΤ!

Από σύμβολο κομματικών προσλήψεων, βολέματος ημετέρων και οικονομικής τακτοποίησης των δικών μας ανθρώπων, η ΕΡΤ μετετράπη μέσα σε μια ν...

Από σύμβολο κομματικών προσλήψεων, βολέματος ημετέρων και οικονομικής τακτοποίησης των δικών μας ανθρώπων, η ΕΡΤ μετετράπη μέσα σε μια νύχτα σε σύμβολο της δημοκρατίας και της ελευθεροφωνίας.

stratisΤου Στρατή Μαζίδη

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα της υπερβολής.

Από πού κι ως πού το εκάστοτε κυβερνητικό όργανο που με κάθε αλλαγή κυβέρνησης τα παλιά χρόνια ξήλωνε ο ένας όσους είχε τακτοποιήσει ο προηγούμενος ώστε να γίνεται η δουλειά / προπαγάνδα του, δεν το καταλαβαίνω.

Σίγουρα αυτός ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ οφείλει να μας προβληματίσει. Έτσι λύθηκε και η απορία μου γιατί χθες το μεσημέρι στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής βρίσκονταν τέσσερις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. Και καλά κυκλοφορούσαν τη φήμη ότι περίμεναν τρομοκρατική ενέργεια.

Αν και όχι και τόσο φήμη. Μεγάλο ΜΠΑΜ αποτέλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ με την όλη επεισοδιακή επιχείρηση.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα καλό μαγαζί που γέμιζε με κόσμο και μοίραζε -όχι σε όλους- πολύ καλούς μισθούς. Επίσης εκεί που κάποτε περιελάμβανε 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, 5 ραδιόφωνα συν τα τοπικά μετετράπη σε ένα γίγαντα με ψηφιακές πλατφόρμες που δεν παρακολουθεί κανείς.

Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που σήμερα κόβουν τις φλέβες τους για την ΕΡΤ, τόσα χρόνια που την έβλεπαν να γεμίσει με κόσμο, γιατί δε μιλούσαν; Από πού κι ως πού 3000; 4000; εργαζόμενοι στην ΕΡΤ;

Ποιος μιλούσε όταν πχ σε καιρό μνημονίου ο κος Σπύρος Παπαδόπουλος έκανε πανάκριβες παραγωγές για να τρώνε, να πίνουν και να χορεύουν μερικές χαζογκόμενες και διάφορα τηλε-αστέρια “στην υγεία μας”;

Ένας γίγαντας που ζούσε με νταβατζιλίδικα χρήματα από τους φορολογούμενους.

Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το πάτημα του OFF υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Όταν κάτι νοσεί, αυτό που χρειάζεται είναι να το εξετάσεις, να κάνεις διάγνωση και να προχωρήσεις σε θεραπεία. Όχι να του δώσεις ξαφνικά μια και να στο στείλεις στον άλλο κόσμο.

Έτσι και με την ιστορική ΕΡΤ. Αντί για το λουκέτο υπήρχε και η εναλλακτική του νοικοκυρέματος. Του κλεισίματος των άχρηστων σταθμών και όχι όλων όταν κάποιοι όπως η ΕΡΤ3 πέρα από την ποιότητά τους επιτελούν κι ένα εθνικό ρόλο.


Αντίο λοιπόν στην ΕΡΤ με την οποία μεγαλώσαμε και της οποίας πολλά χαρακτηριστικά όπως το σήμα των ειδήσεων ή της Αθλητικής Κυριακής θα μας μείνουν ανεξίτηλα στην τηλεοπτική μας μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου