Ελάχιστες οι ελπίδες επανάληψης του διαλόγου ανάμεσα σε ΕΕ - Τουρκία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ελάχιστες οι ελπίδες επανάληψης του διαλόγου ανάμεσα σε ΕΕ - Τουρκία

Η Γερμανία μαζί με την Αυστρία συμφωνούν ότι η επανάληψη του ενταξιακού διαλόγου της Τουρκίας με την ΕΕ εξαρτάται απολύτως, από το πώς α...

Η Γερμανία μαζί με την Αυστρία συμφωνούν ότι η επανάληψη του ενταξιακού διαλόγου της Τουρκίας με την ΕΕ εξαρτάται απολύτως, από το πώς ακριβώς η Άγκυρα θα χειριστεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών στο εσωτερικό της Τουρκίας, ανέφερε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπιντελέγκερ, ο οποίος στη Βιέννη χθες Πέμπτη είχε μικρή συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο αυστριακός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι, αμφότερες οι κυβερνήσεις "ανησυχούν" σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ δεν έκανε δηλώσεις. Όμως, γερμανικές διπλωματικές πηγές ανωνύμως ανέφεραν μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο ότι, "μάλλον δεν είναι πιθανόν" να επαναληφθεί ο διάλογος Τουρκίας-ΕΕ στην παρούσα χρονική φάση, κατά την οποία εκδηλώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και αυτές καταστέλλονται με βίαιο τρόπο από τα σώματα ασφάλειας.

Στο μεταξύ έκκληση, ώστε ο ενταξιακός διάλογος να συνεχιστεί, απηύθυνε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα. "Έλπίζω, τα γεγονότα αυτά (κινητοποιήσεις), να μη θέσουν σε κίνδυνο την προσέγγιση Τουρκίας-ΕΕ", δήλωσε στη Ρώμη ο κ. Λέτα.

"Θα είναι λάθος, φρονώ, τα γεγονότα να πυροδοτήσουν την οριστική, την αμετάκλητη διακοπή" του διαλόγου της Τουρκίας με την ΕΕ, πρόσθεσε στις ίδιες δηλώσεις του ο ιταλός πρωθυπουργός.

Από "Μακελειό"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου