Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » HSBC και το DNA ως το Απόλυτο Φακέλωμα της Ανθρωπότητας
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

«Το DNA σας θα είναι τα δεδομένα σας – Το μέλλον είναι γεμάτο με δυνατότητες»

Η πρόσφατη διαφήμιση της HSBC στο Αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου οδηγεί ίσως στην πιθανότητα όλα τα μελλοντικά δεδομένα να καταχωρούνται και να αποθηκεύονται σε μορφή DNA

Δείτε καλά την φωτογραφία – «Το DNA θα είναι τα δεδομένα σας – Το μέλλον είναι γεμάτο με δυνατότητες» και διαβάστε με προσοχή την συνέχεια..

Το DNA αποτελεί έναν εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο αποθήκευσης δεδομένων, όπως αποδεικνύεται από τις πληροφορίες που εξήχθησαν από τα οστά των προϊστορικών μαμούθ, που έζησαν πριν από χιλιάδες έτη. Είναι επίσης εξαιρετικά μικρό, πυκνό και δεν απαιτεί καμία μορφή ενέργειας για την αποθήκευσή του, έτσι ώστε η μεταφορά και η κατοχή του καθίσταται εύκολη, σύμφωνα με τον Nick Goldman από το Eυρωπαϊκό ΙνστιτούτοΒιοπληροφορικής  [Πηγή: TECHWORLD]

Άρθρο της wall street journal που σας παρουσιάζουμε δίδει ακόμη περισσότερες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες επί του ζητήματος: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ερευνητές κατάφεραν ήδη να ενσωματώσουν ένα ολόκληρο βιβλίο σε γενετικά μόρια DNA, σε μία προσπάθεια να συμπυκνώσουν τις τεράστιες ποσότητες ψηφιακών δεδομένων: οι ερευνητές κατάφεραν τελικώς να διαβάσουν με επιτυχία το κείμενο του βιβλίου που αποθήκευσαν…

Το πείραμα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, ενδεχόμενα οδηγεί προς τη «δημιουργία συσκευών αποθήκευσης δεδομένων με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που παρέχουν οι σημερινοί σκληροί δίσκοι και chip».

Τι μας λέει ο μοριακός γενετιστής George Church, και ο κύριος ερευνητής του προγράμματος από το Πανεπιστήμιο του Harvard: "Μία συσκευή με το μέγεθος του αντίχειρά σας μπορεί να αποθηκεύσει τον ίδιο όγκο πληροφοριών όσο ολόκληρο το Internet,"

Στο πείραμα που πραγματοποιήθηκε, η ομάδα μετέφρασε το Αγγλικό κείμενο επερχόμενου βιβλίου σχετικά με τη γονιδιακή μηχανική σε πραγματικό DNA!! Αν και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνικής απέχει αρκετά έτη, θα πρέπει να μας ανησυχήσει το γεγονός ότι μέσω του ανθρώπινου DNA τα νεοταξικά κέντρα μπορούν τελικώς μέσω της αντίστροφης διαδικασίας να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα μας..

Ξεκινάει η συλλογή δειγμάτων DNA στις Η.Π.Α;

Οι αρχές των κομητειών StClair Bibb επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι στήθηκαν αρκετά μπλόκα ελέγχου σε αρκετές τοποθεσίες των κομητειών με τους αστυνομικούς να ζητούν δείγματα αίματος και DNA!!  Οι αρχές προσπάθησαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη αναφέροντας ότι τα δείγματα δίδονταν εθελοντικά ως μέρος μελέτης ευρείας έκτασης (;!!)

Σύμφωνα με τον Αξιωματικό Freddie Turrentine της Αστυνομίας της Κομητείας της StClair, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται ανάλογα μπλόκα..“ Έγιναν και κατά το παρελθόν, το 2007» δήλωσε ο Turrentine.


Ο Αξιωματικός δήλωσε ότι τα μπλόκα αποτέλεσαν μέρος έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας και Αξιολόγησης Pacific σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Oδικής Ασφάλειας (σ.σ. – pentapostagma.gr - National Highway Traffic Safety Administration). Κομητεία StClair συνεργάσθηκε στην συγκεκριμένη μελέτη με το Τμήμα Οικονομικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Alabama….

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σχολιάστε...

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου