Spiegel: «Μη λυγίσετε» διαμηνύει στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Spiegel: «Μη λυγίσετε» διαμηνύει στους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ

Για πρώτη φορά στα 66 χρόνια του, το περιοδικό κυκλοφορεί με εξώφυλλο στα τουρκικά! Σε μία κίνηση συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές...

Για πρώτη φορά στα 66 χρόνια του, το περιοδικό κυκλοφορεί με εξώφυλλο στα τουρκικά!

Σε μία κίνηση συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές της Τουρκίας το γερμανικό περιοδικό Spiegel κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα φιλοξενεί ρεπορτάζ στην τουρκική γλώσσα γύρω από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί.

Είναι η πρώτη φορά στα 66 χρόνια του, το περιοδικό κυκλοφορεί με εξώφυλλο στα τουρκικά, ενώ αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες σε ρεπορτάζ στα τουρκικά και τα γερμανικά σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλό του απεικονίζεται μία διαδηλώτρια, η οποία κρατά στα χέρια της ένα πλακάτ που γράφει «Boyun Eğme» («Μη λυγίζετε») ένα μήνυμα που θέλει να περάσει και το περιοδικό από την πλευρά του.
Το μήνυμα στο πλακάτ είναι στην τουρκική γλώσσα και μεταφράζεται με αστερίσκο στο κάτω μέρος στα γερμανικά.

Σε αυτό το τεύχος του Spiegel οι αναγνώστες θα δουν δύο φορές τα κείμενα της θεματικής του τίτλου -μία φορά στη γερμανική γλώσσα και μία στην τουρκική.

«Τα γεγονότα στην Τουρκία, επίσημα υποψήφια για ένταξη στη ΕΕ, οι φραστικές επιθέσεις του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, η καταστολή, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση όπως υποστηρίζει ο Ερντογάν τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνει το περιοδικό.


«Αυτά μας αφορούν όλους: τους Τούρκους και τους Γερμανούς, τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής, τους Ευρωπαίους», τονίζει το Der Spiegel.

Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου