Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » WSJ: Θεσμοθετείται το «κούρεμα» των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Διαφωνούν μόνο για το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή...

Πολύ κοντά σε  έναν συμβιβασμό στο θέμα του πως θα επιμερίζονται οι απώλειες σε περιπτώσεις τραπεζικών χρεοκοπιών, χωρίς να αποκλείεται και κούρεμα σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal.

Ουσιαστικά το νέο σχέδιο που θα συζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε συνάντηση των ειδικών επί των οικονομικών των «27» την Παρασκευή, θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των πηγών από τις οποίες θα προέρχονται τα χρήματα για την κάλυψη της χρεοκοπίας.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου παραμένουν καταθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων και ομολογιούχων, ακολουθούν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ που ανήκουν σε μεμονωμένα άτομα και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζομένους και έσοδα κάτω των 50 εκατ. ευρώ ενώ για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προβλέπεται ότι θα πάψουν πάψουν να είναι πλέον προστατευμένες αλλά θα βρίσκονται στο τέλος του συγκεκριμένου καταλόγου.

Πολλά από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης τάσσονται υπέρ της συμμετοχής καταθετών στο κόστος διάσωσης των τραπεζών, σημειώνει η WSJ, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και αρκετοί διαφωνούντες που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε την αποσταθεροποίηση της οικονομίας καθώς θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις τράπεζες.

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η WSJ ανέφεραν ότι ένα δεύτερο σημείο διαφωνίας είναι το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου αυτού σχεδίου, με τη Γερμανία και κάποιες «πλούσιες» χώρες να θέτουν ως αφετηρία το 2015 την ώρα που πολλές άλλες χώρες ζητούν την εφαρμογή των νέων μέτρων από το 2018.


Σε κάθε περίπτωση το τελικό «πράσινο φως» θα δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών σε συνάντηση που θα έχουν τον Ιούνιο για να ακολουθήσουν, στη συνέχεια, οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωκοινοβούλιο.

Από "Πρώτο Θέμα"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια

 1. ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
  O k Καναούτης Ιωάννης πατέρας του αδικοχαμένου 18 χρόνου Θανάση Καναούτη που έχασε την ζωή του εκ τροχαίου Δυστυχήματος ( Τρόλεϊ) όπως αναφέρει οι οικογένεια, επιβεβαίωσε στο EXTRA 3-κ.Μυλωνακη Σήμερα 17-8-2013 ότι , δεν ήθελε να του μαζέψουμε χρήματα αλλά μετά από πίεση μας το αποδέχτηκε και μας έδωσε τον λογαριασμό της τράπεζας του , ανάφερε δε , ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι θα κοινοποιηθεί στο internet
  To makelio .gr ( http://www.makeleio.gr/ ) του κ Σ. χίου ανάφερε αναληθές τα έξης :
  "ΚΟΡΑΚΙ" ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ 19ΧΡΟΝΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΘΑΝΑΣΗ.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
  Συντάχθηκε απο τον/την Makelarisa Στις 16 Αυγούστου 2013 - 12:07.
  katropoulosv.
  Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες μια σελίδα στο facebook με το όνομα "Η εποχή της Απεργίας ΟΣΥ ΑΕ" και διαχειριστή έναν οδηγό του ΟΣΥ Βασίλη Κατρόπουλο, ο οποίος ζητάει 10.000 ευρώ προκειμένου να "βοηθήσει" υποτίθεται την οικογένεια του 19χρονου Θανάση Καναούτη! Ντροπή και αίσχος!
  Το makeleio.gr, επικοινώνησε με την οικογένεια η οποία κατηγορηματικά μας είπε πως ποτέ δεν ζήτησαν χρήματα από κανέναν και ότι είναι απαράδεκτο το συγκεκριμένο γεγονός. Ο Βασίλης Κατρόπουλος είναι πρώην γείτονας της οικογένειας ο οποίος την πλησίασε με σκοπό να την "βοηθήσει" και δεν είναι η πρώτη φορά που μπερδεύεται στα πόδια τους! "Δεν ζητήσαμε ποτέ χρήματα από κανέναν για κανένα λόγο.Eίναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.Να κατέβει η σελίδα" δηλώνει κατηγορηματικά η οικογένεια στο makeleio.gr.
  Να παρέμβει τώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Τι κάνουν; Δεν τα βλέπουν αυτά; Μήπως κάνουν μπάνια; Ντροπή και αίσχος να κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο αυτό που διάβαζετε παρακάτω...
  Οι ανωτέρω ενώ γνώριζαν ότι θέλω να απαντήσω στο ανωτέρω δημοσίευμα , καθώς και τους είχα αποστείλει μηνύματα απαντήσεις ουδέποτε τα κοινοποίησαν , απαιτώ να κοινοποιήσουν σε όλα τα σαιτ-σελίδες –ομάδες –μέλη τους- κλπ -του internet , για έναν μήνα και τρεις φορές την ημέρα( της ώρες 08.00-15.00-22.00 ) την ανωτέρω δήλωση του k Καναούτη Ιωάννης και να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψη μου κλπ , επιφυλασσόμενος παντός νομίμου Δικαιώματος μου για το ανωτέρω γεγονός , σήμερα στο EXTRA 3 ΣΤΗΣ 22-00 ώρα θα παρέμβω τηλεφωνικά για το ανωτέρω γεγονός , οπού και ο Δημοσιογράφος κ Μυλωνάκης θα επιβεβαίωση το ανωτέρω γεγονός !
  Ταυτόχρονα το ίδιο απαιτώ και από : ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  http://odigosagoras2.wordpress.com/2013/08/16/λαμόγιο-οδηγός-ζητάει-χρήματα-για-λογ/ ενώ γνώριζαν ότι θέλω να απαντήσω στο ανωτέρω δημοσίευμα , καθώς και τους είχα αποστείλει μηνύματα απαντήσεις ουδέποτε τα κοινοποίησαν , απαιτώ να κοινοποιήσουν σε όλα τα σαιτ-σελίδες –ομάδες –μέλη τους- κλπ -του internet , για έναν μήνα και τρεις φορές την ημέρα( της ώρες 08.00-15.00-22.00 ) την ανωτέρω δήλωση του k Καναούτη Ιωάννης και να αποκαταστήσουν την τιμή και την υπόληψη μου κλπ , επιφυλασσόμενος παντός νομίμου Δικαιώματος μου για το ανωτέρω γεγονός
  Ταυτόχρονα παρακαλώ τα άτομα - σαιτ-σελίδες –ομάδες- κλπ , που κοινοποίησαν την ανωτέρω Δημοσίευση του ( http://www.makeleio.gr/ ) να κοινοποιήσουν την ανωτέρω δήλωση του πάτερα k Καναούτη Ιωάννη
  ΣΗΜ : Σήμερα στο EXTRA 3 ΣΤΗΣ 22-00 ώρα θα παρέμβω τηλεφωνικά για το ανωτέρω γεγονός , οπού και ο Δημοσιογράφος κ Μυλωνάκης θα επιβεβαίωση το ανωτέρω γεγονός !
  ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου