Μόρσι ο Κωσταράκος - Απόστρατοι ζητούν συλλογή υπογραφών για να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μόρσι ο Κωσταράκος - Απόστρατοι ζητούν συλλογή υπογραφών για να παραιτηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ

“Κόλαση” με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο εναντίον του οποίου στράφηκαν και “θεσμικοί” απόστρατοι που πρότειναν τη συλλογή υπογραφών για ...

“Κόλαση” με τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο εναντίον του οποίου στράφηκαν και “θεσμικοί” απόστρατοι που πρότειναν τη συλλογή υπογραφών για την “αποκαθήλωσή” του.

Η ιδέα ήρθε από τα παραρτήματα των “θεσμικών ενώσεων” στα Χανιά, έσκασε σαν βόμβα στην Αθήνα και προκάλεσε αναταράξεις στα “κεντρικά” των Ενώσεων που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την ενέργεια των μελών τους.

Οι πρόεδροι των τριών παραρτημάτων όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή τους  αποφάσισαν να ...κάνουν Μόρσι -ο αιγύπτιος πρόεδρος για τον οποίο συγκεντρώθηκαν 22 εκ. υπογραφές για να πέσει- τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

Αναφέρουν αναλυτικά τους λόγους.

Γράφουν:

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

1. Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων των Ενώσεων Αποστράτων Αξκών Στρατού Χανίων, Ναυτικού Κρήτης και Αεροπορίας Χανίων, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. αυτών, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα υιοθετηθείσας ιδέας ενεργείας που αφορά στις κινητοποιήσεις μας για την προβολή του αιτήματος αναθεώρησης των πρόσφατων πολιτικών αποφάσεων, με βάση τις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν δυσανάλογες - σε σχέση με άλλες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες - περικοπές των αποδοχών τους, επωμιζόμενοι υπέρμετρα έναντι άλλων, το βάρος της οικονομικής ανάκαμψης της Χώρας.

2. Και τα τρία Παραρτήματα συμφώνησαν, ότι μετά τις συγκεντρώσεις μας οι οποίες απέφεραν θετικά αποτελέσματα, απαιτείται και νέα μορφή δράσης-διαμαρτυρίας, προκειμένου να οδηγηθούμε στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από το Σ.Ο.Δ.. Συγκεκριμένα και κατά την άποψή μας, η “στοχοποίηση” του Α/ΓΕΕΘΑ και η ώθηση του σε παραίτηση μέσω της αμφισβήτησης του από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην επίτευξη του ως άνω στόχου.

3. Επιγραμματική ανάλυση των συμπερασμάτων της σύσκεψης φαίνεται στο Παράρτημα «Α».

4. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων μας, να ξεκινήσει διαδικασία συλλογής υπογραφών μέσω διαδικτύου από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, με αίτημα την παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ. Παράδειγμα-Σχέδιο διακήρυξης που θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα και θα ζητείται η υπογραφή φαίνεται Παράρτημα «Β».

Πως αντέδρασαν οι πρόεδροι στην Αθήνα

Μόλις έγινε γνωστή η πρωτοβουλία των προέδρων από τα Χανιά στην Αθήνα σήμανε συναγερμός.

Οι πρόεδροι των θεσμικών ενώσεων σε  κείμενό τους  αναφέρουν

1.-Με αφορμή μία δήθεν ανακοίνωση των Προέδρων των Παραρτημάτων των τριών Ενώσεων στα Χανιά , που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως προβοκάτσια κατά των τριών θεσμικών Ενώσεων γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

α.-Το υπόψη κείμενο είναι μεταβίβαση πρότασης Μελών των Παραρτημάτων των Χανίων που διαβιβάζεται από τους τοπικούς Προέδρους στις τρεις Ενώσεις , ως αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου με τα Μέλη τους.

β.-Το κείμενο είναι σαφές , γιατί προτείνει μία πράξη στα πλαίσια πολλών που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί , οι οποίες εξετάζονται και άλλες γίνονται αποδεκτές από το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων , που έχει και την τελική ευθύνη και άλλες απορρίπτονται. Υπενθυμίζουμε πρόταση για κατάληψη στρατοπέδων , που απερρίφθη.

γ.-Το έγγραφο των Προέδρων των Παραρτημάτων είναι εσωτερικό έγγραφο προς τις Ενώσεις και το δημοσιοποιηθέν αποτελεί προιόν υποκλοπής.

δ.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμικών Ενώσεων είναι αντίθετο προς την πρόταση που τίθεται και το έχει δείξει και στην πράξη , γιατί πέραν των άλλων πρεσβεύει οτι ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι θεσμός και οφείλουμε όλοι να τον προστατεύουμε.


ε.-Τώρα που οι διάφοροι αντίπαλοι των τριών θεσμικών Ενώσεων αρχίζουν να διαλύονται , μετέρχονται του μοναδικού ρόλου που τους έχει απομείνει , άλλωστε τον ξέρουν πολύ καλά , της 5ης Φάλλαγας , αλλά οι τρεις Ενώσεις με το κύρος και την υποστήριξη των Μελών τους δεν θα πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει να έλθουν σε ρήξη με τον Α/ΓΕΕΘΑ και με πολλά Μέλη τους , που δεν συμφωνούν με την πρόταση των Παραρτημάτων Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου