Η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις από 1-18 Νοεμβρίου 2013 με σαφές «μήνυμα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις από 1-18 Νοεμβρίου 2013 με σαφές «μήνυμα»

rg.ru ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας θα πραγματοπο...


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις , με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών, και ένα μεγάλου αριθμού όπλων και εξοπλισμού, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα Российская газета.

Το Τόκιο με την άσκηση αυτή προσπαθεί να διατηρήσει ετοιμοπόλεμες τις δυνάμεις του για την προστασία των νησιών του , στέλνοντας παράλληλα «μηνύματα» όπως λένε οι ειδικοί ή ένα είδος προειδοποίησης προς την Κίνα η οποία « προβάλει» την δική της στρατιωτική δύναμη στην περιοχή και ειδικότερα στο αρχιπέλαγος Σενκάκου που ελέγχεται από την Ιαπωνία .

Σύμφωνα με τις ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από 1-18 Νοεμβρίου στην ακατοίκητη ατόλλη Okidaytochzhima , 400 χιλιόμετρα νότια – ανατολικά της νήσου Οκινάουα . Στην άσκηση θα συμμετέχουν 34.000 στρατιώτες και αξιωματικοί , μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού .

Την ίδια στιγμή δύο Ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα το «TV Asahi » και το » Fuji TV » ανέφεραν ότι το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας προτίθεται να εγκαταστήσει στο νησί Ισιγκάκι βάση αντιπλοικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. «Εάν αυτό το μήνυμα επιβεβαιωθεί , το Πεκίνο μπορεί να απαντήσει πιθανόν αρκετά νευρικά» υπογράμμισε ο ιαπωνικός τύπος .

Η νήσος Ισιγκάκι βρίσκεται μόλις 150 χιλιόμετρα από τα νησιά Σενκάκου στα οποία πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται κινεζικά πλοία και αεροσκάφη . Ωστόσο , τα τηλεοπτικά κανάλια τόνισαν ότι στην νήσο Ισιγκάκι κατά τη διάρκεια των επόμενων ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική εκτόξευση αντιπλοικού πυραύλου.

Από κινεζικής πλευράς και σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua τέσσερα κινεζικά περιπολικά πλοία (Coast Guard (CCG) περιπολούν στα χωρικά ύδατα που περιβάλλουν τα νησιά Diaoyu από την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013 , σύμφωνα με ανακοίνωση .

Τα κινεζικά περιπολικά έχουν αποστολή να επιβάλουν το ναυτικό δίκαιο για την αλιεία, την επιτήρηση, το τελωνιακό έλεγχο των συνόρων, και έως τώρα έχουν πραγματοποιήσει για τον σκοπό αυτό 59 περιπολίες σε ελάχιστη απόσταση 0,28 ναυτικών μιλίων γύρω από τα νησιά Diaoyu από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν η Ιαπωνία ανακοίνωσε σχέδιο αγοράς των νησιών αυτών.


Επισημάνεται ότι κινεζικός στολίσκος αποτελούμενος σύμφωνα με το κινεζικό ΓΕΝ από 3 αντιτορπιλικά και 2 βοηθητικά πλοία πλέει στον δυτικό ειρηνικό Ωκεανό πραγματοποιώντας ναυτικές ασκήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου