«Σλαβο-αλβανική Μακεδονία» ισχυρίζονται οι σκοπιανοί πως πρότεινε η Ελλάδα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Σλαβο-αλβανική Μακεδονία» ισχυρίζονται οι σκοπιανοί πως πρότεινε η Ελλάδα...

Η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik γράφει ότι η πρόταση έχει υποβληθεί στον Μάθιου Νίμιτς από τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη Την ονομασία «...

Η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik γράφει ότι η πρόταση έχει υποβληθεί στον Μάθιου Νίμιτς από τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη

Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» φέρεται να πρότεινε για τα Σκόπια στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για την ονομασία, Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Αυτό υποστηρίζει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Dnevnik των Σκοπίων, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Dnevnik, απαίτησε η προτεινόμενη ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση της φερόμενης ελληνικής πρότασης για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας από το υπουργείο Εξωτερικών.


Αξίζει να σημειωθεί πως και στο παρελθόν και άλλες φορές η συγκεκριμένη εφημερίδα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με πληροφορίες, ωστόσο, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν.

Από "Πρώτο Θέμα"

1 σχόλιο

  1. http://www.youtube.com/watch?v=RsMvSX3EufM

    http://maccunion.wordpress.com/2012/10/17/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CF%81/

    ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου