Απολογήθηκε ο Νταβούτογλου για τις δηλώσεις Ερντογάν για Κόσοβο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απολογήθηκε ο Νταβούτογλου για τις δηλώσεις Ερντογάν για Κόσοβο

Με αφορμή τις δηλώσεις Νίκολιτς... Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι μίλησε με τον Σέρβο ομόλογό του, Ivan Mërkiq στον οποί...

Με αφορμή τις δηλώσεις Νίκολιτς...

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα ότι μίλησε με τον Σέρβο ομόλογό του, Ivan Mërkiq στον οποίο διευκρίνισε ότι η Τουρκία θέλει να έχει καλές σχέσεις με το Βελιγράδι και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία είναι Κόσοβο», παρεξηγήθηκαν.

«Παρεξηγήθηκαν τα λόγια αυτά. Η φράση αυτή προέρχεται από μια μακροσκελή ομιλία και τοποθετήθηκε σε πλαίσιο που δεν μας αρέσει. Θέλουμε καλές σχέσεις με τη Σερβία. Η Τουρκία διατηρεί μία απόσταση ίση προς όλες τις βαλκανικές χώρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Τα ασυμμάζευτα πήγε να μαζέψει και ο διερμηνέας του Τούρκου πρωθυπουργού Bekim Muftarevic και εξήγησε αυτό που πραγματικά σήμαιναν τα λόγια του Ερντογάν. Στις δηλώσεις του είπε: «Οι δηλώσεις του Ερντογάν, παρερμηνεύτηκαν και στην πραγματικότητα ειπώθηκαν διότι ο Ερντογάν αισθάνεται στο Κόσοβο σαν στο σπίτι του και θεωρεί ότι και οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους στην Τουρκία».

Ο Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς είχε δήλωσει ότι αναμένει από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Πρίστινα.

«Μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μου ως Πρόεδρος, επεδίωξα καλές σχέσεις με την Τουρκία και πνεύμα ειλικρίνειας για το καλό των δυο λαών.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτή, έχω προειδοποιήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας πως δεν είναι σωστό οι Τούρκοι αξιωματούχοι να απαιτούν από άλλα κράτη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Περιμένω από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη στην Σερβία λόγο των επιθετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού της. Μέχρι τότε, θα αναβάλω τη συμμετοχή μου στις τριμερής συναντήσεις μεταξύ Σερβίας, Βοσνίας και Τουρκίας, δεδομένου ότι υπάρχει μια συνάντηση μεταξύ των αντιμαχόμενων χωρών», είχε δηλώσει ο κ. Νίκολιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου