Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα ο επίτροπος Όλι Ρέν για μόλυνση της ατμόσφαιρας από σόμπες και τζάκια! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπει την Ελλάδα ο επίτροπος Όλι Ρέν για μόλυνση της ατμόσφαιρας από σόμπες και τζάκια!

Είναι ορισμένα πράγματα που δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνονται... Του Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ -  πρ. Βουλευτή Β’ Αθηνών Επί δύο χρό...

Είναι ορισμένα πράγματα που δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνονται...

Του Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ -  πρ. Βουλευτή Β’ Αθηνών

Επί δύο χρόνια υπάρχει έντονη φιλολογία περί επικείμενης μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ώστε, αφενός μεν, να ζεσταθεί το «κοκκαλάκι» των Ελλήνων και αφετέρου, να εισρεύσουν  χρήματα στα (επίσης «κοκκαλωμένα») κρατικά ταμεία. Επί 2 χρόνια ακούμε και ξανακούμε ότι «η τροϊκα αντιτίθεται» κλπ  , επί 2 χρόνια παρακολουθούμε τους Ελληνες να καίνε στα τζάκια και στις σόμπες τους ξύλα παντός είδους , μαδέρια, σκουπίδια(!), μελαμίνες, ροκανίδια κλπ , αλλά  κανείς από το(υποτίθεται «ευαίσθητο») Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν συγκινείται.

Το περσινό θέαμα( το οποίο ζήσαμε και φέτος) με το πέπλο αιθάλης να καλύπτει το Λεκανοπέδιο μάς γύρισε δεκαετίες πίσω, ενώ οι λεονταρισμοί περί «προστίμων» σε όσους ανάβουν… τζάκια(!) φέρνουν γέλια μέχρι δακρύων για τους εμπνευστές της ρύθμισης οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να στραφούν στην επιθεώρηση και στην συγγραφή νούμερων για σπαρταριστές παραστάσεις...Πάντως το ότι θα φτάναμε το 2013 στην Ελλάδα της Ευρωζώνης και του «ισχυρού ευρώ» να μιλάμε για  ροκανίδια, μαγκάλια, σόμπες, αναθυμιάσεις, πρόστιμα σε τζάκια και τα συναφή, ουδείς το φανταζόταν.

  Σύμφωνα  με έγγραφο που έχει η «Ε.Ω» στα χέρια της, ο Επίτροπος Ολι Ρεν αποκαλύπτει ότι το σήριαλ με την μείωση του φόρου στο πετρέλαιο ( ώστε εκείνο να κατέβει επιτέλους  από το 1,3-1,5 ευρώ/λίτρο στο 0,8 ευρώ/λίτρο) ουδέποτε υπήρξε! Με λίγα λόγια ο Επίτροπος της ΕΕ «αδειάζει» εν ψυχρώ την κυβέρνηση και αναφέρει ότι  μόνο από τον Τύπο πληροφορήθηκε το θέμα και ουδεμία κρούση είχε από υπουργούς της Ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης!! 

Πρόκειται για μια συνταρακτική αποκάλυψη: όλο αυτόν τον καιρό μάς τάιζαν  με «πληροφορίες» ότι «διαπραγματεύονταν σκληρά  αλλά η τρόϊκα δεν ήθελε μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης»κοκ. Τώρα ο Ολι Ρεν λέει ξερά ότι κανείς από την Ελλάδα δεν ήρθε με τέτοιο αίτημα, ούτε πήρε κανείς σχετική πρωτοβουλία!

Και όχι μόνο αυτό: ο δύστροπος( και καθόλου φιλέλληνας….) Φινλανδός Επίτροπος ανακαλύπτει κάτι που ξέρουμε όλοι και δεν περιμέναμε τον ίδιο για να το μάθουμε: ότι η ατμόσφαιρα της Αθήνας  (και των υπόλοιπων Ελληνικών πόλεων) είναι σε δραματική κατάσταση εξαιτίας-όπως γράφει-  «των αιωρούμενων σωματιδίων( ΡΜ10)»και ότι η ΚΟΜΙΣΙΟΝ  «έχει ήδη σε εξέλιξη μια νομική διαδικασία για παράβαση», δηλ. λέει ρητώς ότι άρχισε η προδικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας για παράβαση της Κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας!

Δηλαδή: ΚΑΙ σκουπίδια, μαδέρια κλπ καίμε  μήπως και ζεσταθούμε, ΚΑΙ κουβέντα δεν έβγαλε ως τώρα η κυβέρνηση για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, ΚΑΙ εισπνεύσαμε όλα αυτά τα δηλητήρια, ΚΑΙ προς το Ευρωδικαστήριο βαδίζουμε. Και να θυμηθούμε εδώ  το απίστευτο κρατικό ρεζιλίκι που πάθαμε προ διμήνου όταν καταδικαστήκαμε άδικα, αφού δεν ειδοποιήσαμε ως χώρα το Ευρωδικαστήριο  ότι το ποσό η εταιρεία  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» είχε δοθεί κανονικά και  εντόκως και όλα είχαν λήξει  από 30/6/13….Οπως πάμε τώρα με την παραπομπή για αιωρούμενα σωματίδια βαδίζουμε σε άλλη μία, νέα ευρω-καμπάνα»! Οσάκις, δε,  παραπεμφθήκαμε στο Ευρωδικαστήριο στο Λουξεμβούργο η νομική μας παράσταση δεν έπεισε, ούτε κάναμε εγκαίρως κινήσεις για να αποφύγουμε την παραπομπή και τα πρόστιμα ήρθαν.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η Προσφυγή που έχουμε κάνει για το χαράτσι στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να οδηγήσει  –αν η Ελλάδα δεν αποσύρει ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΕΣΩΣ, το χαράτσι - ακόμη και σε  παραπομπή της κυβέρνησης στο Ευρωδικαστήριο, ενώ τα δικαστικά έξοδα θα τα αναλάβει εις το ακέραιον η ΕΕ για εμάς που είμαστε οι  προσφεύγοντες. Εστω και τώρα ,λοιπόν, ας δράσει η κυβέρνηση και ας αποσύρει  το χαράτσι γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι πέσαμε μέσα σε  ό,τι και αν προβλέψαμε  μέχρι σήμερα . Οποιος αναγνώστης θέλει να μετάσχει στην προσφυγή μας αφήνει όνομα και τηλέφωνο στο 210/3625 095 και εμείς προσφεύγουμε ΔΩΡΕΑΝ για όλους. 

Από "Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου