«Μανιφέστο» Σκοπιανών: Όχι στην Ευρώπη! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Μανιφέστο» Σκοπιανών: Όχι στην Ευρώπη!

Η αποτυχία των Σκοπίων να λάβει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν άφησε αδιατάρακτη μία ομάδα δ...

Η αποτυχία των Σκοπίων να λάβει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν άφησε αδιατάρακτη μία ομάδα διανοουμένων.

Οι Σκοπιανοί αυτοί σε κείμενό τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζουν ότι η απόφαση της ΕΕ για τη χώρα τους είναι  υποκριτική και ασυνεπής.

Δεν σταματούν εδώ, αλλά διατείνονται ότι οι Βρυξέλλες παρεκκλίνουν  από την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, των δημιουργών της  και των φορέων υλοποίησης.

«Με την παράνομη απόφαση εναντίον της χώρας μας οι Βρυξέλλες παρεκκλίνουν από τις σκέψεις της ευρωπαϊκής ενοποίησης : του Ουγκώ, του Βολταίρου, του Γκαίτε και του Χέρντερ και από τους ανθρώπους της  υλοποίησης της : Μονέ, Σούμαν και Αντενάουερ», αναφέρει η δήλωση.

Στο «μανιφέστο» οι διανοούμενοι των Σκοπίων, παροτρύνουν  την τοπική εξουσία να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, με πρόφαση την ταυτότητα τους,  καθώς επιδιώκουν να σβήσουν έναν ολόκληρο λαό, τον «μακεδονικό» από τον παγκόσμιο χάρτη και την καλούν  να προβεί σε αναστολή των διαδικασιών ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

«Απαιτούμε ένα Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφ’ όσον αδιαφορεί ή δεν σέβεται την εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων».

»Η ασυνειδησία της ΕΕ προς τα Σκόπια, παρότι πληρούν τα κριτήρια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι μια ντροπή για τις Βρυξέλλες. Μεγαλύτερη ντροπή για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι προωθούν και λένε δημοσίως  ότι ηFYROM δεν είναι καλή γείτονας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

»Έχουν τυφλωθεί στις Βρυξέλλες και δεν μπορούν να δουν, ούτε να καταλάβουν ότι η Αθήνα και η Σόφια αρνούνται την υπόσταση της μακραίωνης (πανάρχαιας)  «μακεδονικής» ιστορίας του λαού μας», αναφέρει η επιστολή  των Σλάβων των Σκοπίων.


[Το κείμενο υπογράφουν Ефтим Клетников - ποιητής, Запро Запров, Стојан Стојков - συνθέτες, Barbarovski Георги και  СтефанВлахов – Мицов ιστορικοί, Слободан Prenцov ιστορικός,  ο συγγραφέας  Александар Rusjakov και ο καθηγητής πανεπιστημίουВасил Атанасов.]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου