Σκόπια: Ανοικτή επιστολή - πρόκληση σε Βενιζέλο από το «Μακεδονικό Μανιφέστο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σκόπια: Ανοικτή επιστολή - πρόκληση σε Βενιζέλο από το «Μακεδονικό Μανιφέστο»

«Επί 2.000 χρόνια η Ελλάδα οικειοποιείται το μακεδονικό πολιτισμό» Η οργάνωση των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Μανιφέστο»...

«Επί 2.000 χρόνια η Ελλάδα οικειοποιείται το μακεδονικό πολιτισμό»

Η οργάνωση των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονικό Μανιφέστο», πριν από την επικείμενη επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου, στα Σκόπια, απέστειλε ανοικτή επιστολή , ζητώντας από την Ελλάδα και προσωπικά από το Βενιζέλο να πάψει να υπηρετεί το ψέμα, την πίεση και τους εκβιασμούς και να απευθύνει απειλές προς το νοτιοσλαβικό κράτος για την πορεία του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Γράφει η σλαβική ομάδα του «Μακεδονικού Μανιφέστου» των Σκοπίων:

«Η χώρα σας είναι αυτή που οικειοποιείται την αρχαία Μακεδονική Κληρονομιά, την Φοινική, την Σημιτική και άλλες ανατολικές κουλτούρες,  για περισσότερα από 2.000 χρόνια για να χτίσει το μύθο της Ελλάδας, ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και όχι τη Μακεδονία.

Τον 19ο αιώνα, ο διάσημος Γερμανός βαλκανολόγος Jacob Falmerajer είπε ότι οι Έλληνες δεν έχουν κουλτούρα, ούτε ταυτότητα και ότι η ελληνική καταγωγή είναι ένα παραμύθι.

«Στις φλέβες του πληθυσμού της σύγχρονης Ελλάδας, δεν τρέχει ούτε μια σταγόνα αίμα ελληνικό. Αλλά δεν θα σας ρωτήσω σχετικά με την καταγωγή σας.  Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία για τη γενοκτονία που η χώρα σας έχει κάνει στους «Μακεδόνες», οι θηριωδίες υπερβαίνουν τα τερατώδη εγκλήματα του φασισμού.

Και δεν είναι τυχαίο που η χώρα σας, σήμερα, έχει ένα από τα μεγαλύτερα φασιστικά κόμματα στην Ευρώπη», σημειώνουν οι Σλάβοι του «Μακεδονικού Μανιφέστου», προς τον Βενιζέλο.

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρίνεται τα Σκόπια», συνεχίζει η επιστολή, «όταν στα μουσεία σας, με χρήματα της Ευρώπης, έχετε κλεμμένα έργα τέχνης των Μακεδόνων.

»Καταλαμβάνετε το 51 τοις εκατό της μακεδονικής εθνοτικής επικράτειας, έχετε καταργήσει τα «μακεδονικά» τοπωνύμια που επιβίωσαν από την εποχή της ρωμαϊκής, βυζαντινής και οθωμανικής αυτοκρατορίας και μια κραυγή βγαίνει από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»: Ιδού ο κλέφτης!, γράφει η επιστολή του «Μακεδονικού Μανιφέστου».

Και συνεχίζει:

«Ο «μακεδονικός» λαός δεν θα εγκαταλείψει την αρχέγονη ιστορία και την ταυτότητά του. Απλά κάνει παραχωρήσεις. Και με την κακή πολιτική υστερία, την παράνοια και την ώθηση του μίσους και του ρατσισμού, η καλή γειτονία είναι αδύνατη.

Από εσάς και όχι από εμάς, και τα ιστορικά σας σύνδρομα, απειλείται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η «Μακεδονία» θα συνεχίσει τη διαδρομή της, που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις γενικά αποδεκτές οικουμενικές αρχές. Και θα πετύχουμε. Η πολιτική σας του 19ου αιώνα έληξε και έγινε ιστορία. Θα μείνει μόνο μια μεγάλη ιστορική ντροπή για τη χώρα σας και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει το «Μανιφέστο» των Σλάβων των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου