Πρώτη η Χρυσή Αυγή με 27,1% στην διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πρώτη η Χρυσή Αυγή με 27,1% στην διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla

Την εκλογική κατάρρευση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και το ρεύμα της νέας πολιτικής κίνησης «Τ...

Την εκλογική κατάρρευση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και το ρεύμα της νέας πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι» καταγράφει η τελευταία διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.

Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζεται η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής και η σαρωτική υπεροχή της σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Καταγράφεται επίσης η πολύ μεγάλη δημοφιλία του Αρχηγού της Νικόλαου Μιχαλολιάκου και η απίστευτη διαρροή της ΝΔ προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο (1 στους 3 ψηφοφόρους φτύνει τον Σαμαρά και εμπιστεύεται την Χρυσή Αυγή).

Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προηγείται του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 17,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 14,6% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποσπά 12,% ενώ ο «Κανένας» και σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 30,2%.


Πρόθεση ψήφου για Ευρωεκλογές

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 25,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,8%, τρίτο κόμμα με 14% έρχεται το «Ποτάμι» και για πρώτη φορά μονοψήφιο ποσοστό καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία με 9,4%. Το ΚΚΕ 5,1%, το ΕΠΑΜ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 3,3% ενώ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΙΑ μαζί έχουν μόλις 2,2%.


Πρόθεση ψήφου για Βουλευτικές εκλογές

Το ίδιο πολιτικό σκηνικό καταγράφεται και στις εθνικές εκλογές. H Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτη δύναμη με ποσοστό 27,1%. Ακολουθούν Σύριζα με 23,8%, Ποτάμι με 11% και η Νέα Δημοκρατία πάλι τέταρτη με 11,1%.


Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων


Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 32,2%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 30,9% ενώ προς το «Ποτάμι» και τον ΣΥΡΙΖΑ... ρέει ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 9,3%.

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου