Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στη Μαύρη Θάλασσα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στη Μαύρη Θάλασσα

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρι Τίμτσουκ, του Κέντρου Ερευνών,  ανέφερε ότι μοίρα του 6ου ...

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρι Τίμτσουκ, του Κέντρου Ερευνών,  ανέφερε ότι μοίρα του 6ου  αμερικανικού στόλου κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τίμτσουκ αναφέρθηκε σε αμερικανικές πληροφορίες σχετικά με τη δράση του στόλου.

«Αμερικανικό αντιτορπιλικό του 6ου Στόλου της Μεσογείου κινείται με πορεία προς τα Στενά και στις 7 Μαρτίου το πολεμικό πλοίο θα περάσει στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», είπε.

Σύμφωνα  με τον Ουκρανό εμπειρογνώμονα, όπως δημοσιεύει η τούρκικη ναυτική ιστοσελίδα, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George HW Bush» άλλαξε, επίσης, την πορεία του και αντί της ανατολικής Μεσογείου πλέει προς τα ύδατα του Αιγαίου πελάγου. Εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο θα περάσει τα Στενά των Δαρδανελίων είναι άγνωστο», είπε ο Τίμτσουκ.

Κατά τη στιγμή που η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο στην Κριμαία και η Ουκρανία έχει ζητήσει βοήθεια από το ΝΑΤΟ, από την Τουρκία υπενθυμίζεται η σύμβαση του Μοντρέ που διέπει τη διέλευση από τα Στενά, των πολεμικών πλοίων.

Σημειώνεται ότι, προφανώς, ένα αεροπλανοφόρο της τάξης του αναφερόμενου, πιθανόν, είναι αδύνατο να διέλθει από τα Στενά.


 Η Τουρκία στις αντιμαχόμενες πλευρές ως προς τη διέλευση των πολεμικών πλοίων δηλώνει ότι μπορούν να δράσουν όπως επιθυμούν, βάσει της συνθήκης του Montreux.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου