«Παγώνουν» τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία οι ΗΠΑ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Παγώνουν» τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απόφαση να «παγώσουν» τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Συρία, διατάσσοντας όλους τους Σύρους οι οποί...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απόφαση να «παγώσουν» τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη Συρία, διατάσσοντας όλους τους Σύρους οι οποίοι υπηρετούν στην πρεσβεία της Δαμασκού στην Ουάσιγκτον, καθώς και στα προξενεία σε Μίσιγκαν και Τέξας να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στις ΗΠΑ μπορούν να παραμείνουν μόνον οι Αμερικανοί πολίτες ή οι Σύροι μόνιμοι κάτοικοι Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι εργάζονται για τη συριακή διπλωματική αποστολή, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

«Θεωρήσαμε ότι είναι απαράδεκτο να παραμένουν στη χώρα μας και να ασκούν διπλωματικά και προξενικά καθήκοντα άνθρωποι οι οποίοι είναι διορισμένοι από το συγκεκριμένο καθεστώς», αναφέρει σε δήλωσή του ο ειδικός μεσολαβητής των ΗΠΑ για τη Συρία Ντάνιελ Ρούμπινσταϊν.

Ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για τη Συρία, Ντάνιελ Ρούμπινσταϊν, προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση τη Τρίτη, ενώ πρόσθεσε ότι η πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσιγκτον είχε πάψει να προσφέρει προξενικές υπηρεσίες, και απέδωσε την απόφαση «στις φρικαλεότητες του καθεστώτος Άσσαντ σε βάρος του συριακού λαού».


Πάντως ο κ. Ρούμπινσταϊν σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία ως έκφραση των μακροχρόνιων δεσμών τους με τον συριακό λαό, κάτι που όπως είπε ο κ. Ρούμπινσταϊν «θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση του Μπασάρ Αλ Άσσαντ απ’ την εξουσία».

Από "Ναυτεμπορική"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου