Διαφώνησαν Προβόπουλος και τρόικα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Διαφώνησαν Προβόπουλος και τρόικα για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

Για την Φρανκφούρτη αναχωρεί αύριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Με διαφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρεια...

Για την Φρανκφούρτη αναχωρεί αύριο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Με διαφωνία για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Μετά ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει μονομερώς στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αυτά προκύπτουν από την μελέτη που πραγματοποίησε η Blackrock.

Νέα συνάντηση δεν προβλέπεται καθώς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναχωρεί αύριο για τη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, η αιτία της διαφωνίας εντοπίζεται στην εμμονή του ΔΝΤ σε δικές του εκτιμήσεις οι οποίες είναι σαφώς μεγαλύτερες εκείνων της Τραπέζης της Ελλάδος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ΤτΕ εκτιμά τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες στα 6 δισ. ευρώ.


Από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου